Birkaç gün önce bir arkadaşım gerçek gibi bir fıkra gönderdi. Bunu siz saygı değer okurlarımla paylaşmayı düşündüm. Yazıyı birlikte okuyalım.
“ Ülkelerin birinde PKK, lı ile bir muvazzaf subay aynı anda mahkemeye çıkartılıyorlar
Hâkim PKK. lıya sorar; Suçun ne
PKK. Lı: Asker öldürmek, vatanı bölmek ve vatana ihanet etmekle suçlanıyorum
Hâkim subaya da aynı soruyu sorar senin suçun ne?
Subay; Efendim ben bu hainin yapmak istediği ihanetleri önlemek için gecemi gündüzüme katarak sırtımda ağır çantam ve yüklü teçhizatımla dağ bayır dolaşarak bu ve bunun gibileri yakalamaya çalışıyorum
Hâkim sert bir şekilde subaya tekrar sorar suçun ne?
Subay ses tonunu biraz azaltarak Efendim Askerlerimizi şehit eden bu ve bunun gibi. Hainleri vatana zarar vermemeleri için mücadele ediyorum
Hâkim diğer hâkimlerle görüştükten sonra, elindeki tokmağı masaya vurarak
KARAR; Suçu sabit görülmeyen PKK. Lının tahliyesine. Suçu sabit görülen muvazzaf subayın tutuklanmasına oy çoğunluğuyla karar verilmiştir.
Duyduklarına inanamayan subay kararda bir yanlışlık oldu düşünerek olaya açıklık getirmek ister. Ve hafif yüksek sesle.
Efendim konuda bir yanlışlık olmasın. Askerlerimizi şehit eden o, cinayetleri işleyen o, ülkeyi bölmeye çalışan o, ülkeye vergisini vermeyen o, bayrağa ve istiklal marşına saygı duymayan o, Bense bunların yapılmaması için gecemi gündüzüme katarak (elini göksüne vurur yüksek sesle) bunlara karşı duran benim, ben….. Kararda bir yanlışlık olmasın.
Bu defa hakım sesini alçaltarak Yavrucuğum onun arkasında Hükümette birçok isim var, ABD. var, AB ve Tüm Avrupa ülkeleri var. Söyler misin senin arkanda kim var.
Subay esas duruşa geçerek; Benim arkamda gerçekleri görüp fakat ülkede kargaşa çıkmasın diye sesiz duran en az altmış milyon insan var. Der ”
Ne dersiniz saygı değer okurlar Subayımız bu itirazında haklı mı, haksız mı?
Gerçekten Ordunun üzerine çok fazla gidiliyor. Yanı zaman zaman sapla samanı karıştırmak isteyenler var, Bu oldukça tehlikeli bir oyundur.
Ordu bir ülkenin temel taşıdır. Bu taşları yerinde oynatmak gelecekte büyük tehlikelere sebep olur. Yapılan ferdi hareketler yüzünden tüm orduyu suçlamak düşmanlarımızın işine yarar. Fakat suçlu varsa suçunu çeksin. Bunda hiç kimsenin itirazı olmaz, olmamalı,
Yaşamının büyük bir kısmı dağda ve uykusuz. Zaman zaman aç, zaman zaman susuz geçiren askerlerin mükâfatı bu olmamalıdır.
Akşam olunca karılarını sarıp kaloriferli sıcak odalarında yatanlar bunları bilmez. Gündem değiştirmek için ordunun üzerene bu kadar fazla gidilmemeli,
Ben yıllarca yöneticilik yapan biri olarak çok iyi bilirim ki insan takdir edilmeyip sürekli suçlanırsa o kişinin çalışma ritmi düşür. Bu tip hareketler neticesinde de ülke kötü duruma düşer ki, bugün mışıl mışıl uyuyanların uykuları kaçar ve ne yapacaklarını bilmedik-lerinden köşeye büzülmek mecburiyetinde kalırlar
Atatürk Türk ordusuna hitabesinde
Türk vatanının şan ve şerefini dâhili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an yapmaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük Ulusumun tam bir inanç ve itimadımız vardır. Büyük bir özveri ile her türlü vazifeyi yapacak güçte olduğunuza eminim.” Der,
BİZDE EMİNİZ Diyoruz.
NOT: Benim Kürtçe bilen birçok arkadaşım vardır. Onlar birçok vatanseverim diyenden çok, bu ülkeyi canlarını verecek kadar seviyorlar. Bu konuda da sapla samanı karıştırma-malı,
Yani Her Kürt PKK lı olmadığı gibi, her PKK. Lıda Kürt değildir.
HASAN CUNEDİOĞLU
Tamamiyle ALINTIDIR