Herkes yazmış FW kullanma ws yok yavaş yok şu yok bu vs.

* Şöyle düşünelim FW seçilip başlatılan proje yönetilebilirliği kolaydır projeye kolay bi şekilde eleman dahil edebilir çıkartabilirsiniz.

* FW ler bir çok güvenlik testinden geçtiği için kendi alt yapınızda bilmediğiniz bir çok güvenlik açığı riskine karşı daha güvenliklidir.

* Model View Controller yapısına uygundur ve spagetti kod yazmaktan kurtulursunuz.

* Bir çok yardımcı helperi ile işlerinizi basite indirgersiniz ve düzenli kod yazmış olursunuz.

Ben hem Kohana hem Codeigniter kullanıyorum ama tercihim Kohanadan yana daha esnek bir yapıya sahip. Ayrıca xdebug webgrind gibi araçlarla projenizi debug yaparak yavaş çalışan bölümlere direk müdahele edebilir daha da hızlandırabilirsiniz.

Vel hasıl 2003 den bu yana php kullanmaktayım bu yüzden küçük projelerde FW kullanmak iyi değildir ( şiir sitesi, mp3 sitesi gibi ) ama orta ölçekli siteler (ilan siteleri, alışveriş siteleri gibi.) için FW kullanmanız size çok şey kazandıracaktır.

Örnek vermem gerekirse www.haberkolik.com.tr adresinde fw kullanmadım native php kendi veritabanım sınıfımı ( XCache eklentili ) kullandım. Ama şimdi üzerinde çalıştığım bir ilan sitesi için Kohana kullanmaktayım. Çünkü fw bu projede bana native php den çok zaman kazandırıyor..

gerisi size kalmış...