@gentleRain

İlk yazdığımda tamda demek istediğim buydu. İçinde bulunduğumuz durumlar belli ki farklı. Bu durumda ne için çözüm üretmek gerektiğini bilmeden sayfalarca sen haklıydın ben haklıydımcılık oynayabiliriz. Siz yaklışımlarımı kuru temelsiz bulursunuz, başkası bulmayabilir ya da bir broşür site için zend kullanmak mantıksız derim, zend kullanacak coder barındırmak maliyetli derim. yazılım sürecinde bakım, taşınabilirlik, ölçeklenebilirlik zorlaşır derim. Bir sürü şey öne sürülebilir. Ama hangi duruma çözüm aradığımız sorusu ortada olmadığından konuştuğumuzla kalırız. Netekim kalınmıştırda bir sürü forumda.

Framework sadece size nasıl çalışacağınızla ilgili bir çözüm sunuyor. Büyük kürek, küçük kürek seçmek ya da dozerle işe girişmek size kalıyor. Ben yeri gelir iğne oyası işler optimize saf kod yazarım performans için, yeri gelir framework kullanırım.

Sorup akıl almak güzeldir derken verdiğim aklıda kabul etmediğiniz gibi sorun kendinize 10 farklı projeyi bir framework ile çözerken acaba doğru mu yapıyorum ?