Evet E-Ticaret zor bir iş hemde çok zor, ben site açayım bide pos yükliyim hemen müşteri geslin benden alışveriş yapsın bu olmaz ve mümkün de değil,

Şöyle olabilir sizin hali hazırda bir satış firmanız vardır mesela elma mesela yumatu gibi elektrponik ürün toplayıp kendi markanızı basıyorsunuzdur, böyle bir firmam var ama aynı zamanda online olarakda satış yapıp daha çok kitleye ulaşmak istiyorum dersiniz ayrı konu.

Öte yandan TBUDT de dediği gibi bu 2-3 milyarlık fiyat 10 milyara kadar çıkabilir bu sadece sizin istekleriniz ve hayal gücünüzle sınırlı. Zaten eski siteler kazanıyor yada çok reklam yapanlar mesela artık TV kanallarıda bile bazı malum online alış veriş sitelerinin reklamları çıkar oldu görmüşsünüzdür. Öyle büyük firmalar bile TV ye reklam veriyorsa bunun ancak 2 sebebi olabilir:

1- işler kötüye gidiyor reklam ile biraz toparlanma düşüncesi
2- Biz çok iyiyiz işimizde reklama verecek paramız var ve dahada tanınmak istiyoruz

işte böyle, bir defasında çok komiktir bir programda , siz - ben gibi biri, bir online alışveriş sitesinden bir ürün almıştı ve ürünü kendisine bir türlü ulaşamamış nerdeyse 1 ay geçmişti adamda , o mağazanın sahibini bulup yaklasına yapıuşmıştı, aynen şöyle diyordu: " KARDEŞİM SEN BANA ELİNDE OLMAYAN ÜRÜNÜ NASIL SATARSIN"

Sonuna kadarda haklı doğrusu ve bizim gözümüzde büyütüp büyük dediğimiz çohu alışveriş sistesinin çalışma şeklide budur aslında, elinde olmayan ama tedarik edebildiği ürünleri bizlere satmaktalar.

Ticaret karışık bir iş, şu yazıyı yazarken bile kafam karıştı bir an