mustafa90 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi isteklerinize göre bir alt yapı hazırlayarak tonlarca kodun boşu boşuna çalışmasını, servera yük binmesini engelleyebilirsiniz. Zaten frameworku tamamiyle kavrayabilmek için geçen süre zarfında, kendinize uygun, isteklerinizi karşılayabilecek bir alt yapı yapmanız sizin açınızdan daha iyi olur.

Symfonu kullandım, gerçekten çok güzel bir framework ama bana yavaş geldi.
Zendi test etmeye karar verdim ve baya hızlı bir şekilde çalıştığını gördüm, fakat çok karışık. Sanki yeni bir dil öğreniyorsunuz (Aynı şey aslında Symfony içinde geçerli.)

Söylemek istediğim.
Kendi isteklerinize göre bir alt yapı oluşturursanız, isteklerinizi fazlası ile karşılayacaktır.
Yavaşlık meselesi çok söylenir ama pek katılmıyorum, Cache ile çok şey çözülür. Framework'ler eğer sayfa cache'lenmişse dispatcher düzeyinde html versiyonunu gönderiyor hiç içeriye girmiyor zaten, o dediğin dosyalar zaten sisteme yüklenmez. Eğer sayfa değişmişse fw cache dosyasını siliyor yahut özel dosyalarda kısmen cacheleme kısmen cache'lememe aylarları da var.
Tüm bu ayarları dışarıdan yazmaya kalktığında gerçekten zaman alıyor. Biraz karışık bir sitede tam olarak Google'a gitmemesi gereken sayfalar oluyor falan. Bunlar framework'de bir ayar dosyasıyla ya da tag'larla çözülebiliyor.

Dolayısıyla, eğer site, live sonuç üreten birşey değilse, sayfalar bir süre cachelenebiliyorsa, bahsettiğin performans problemi aşılabilir. Ki internetteki sitelerin %80i cache versiyonlarıyla yürüyebilir. Sadece arama bölümleri ya da özel bilgi edit bölümleri giib bölümler cache'siz çalışmaya muhtaçtır, bunlar da genellikle %20yi geçmez.

Sonuç, dakikada 100.000 kişi de gelse, eğer sitenin tamamı ya da önemli bölümü dakikada 1 kez cacheleniyorsa, hissedeceğin yük 1 + dinamik bölümler kadardır.