Ben
FileFactory -
Easy-Share - Rapid ve HotFile Kullanıyorum
File Factory ftp yok(idi). Kendi yazılımı olduğu gibi, gayet başarılı bir webden TOPLU upload sistemi var(her seferde max.25 dosya). Kendi Yazılımı ile çok sorun yaşadım. VPS den upload ediyor idim. Buna performans da dahil. web arabirimden hem kolay hem daha hızlı yaptım. Ve sorunlu dosyaları takip edip yeniden yüklemek daha kolay oluyor idi.
FF Web den upload etmesi en kolay site diyebilirim.
1. Ülkelere göre puan veren sitelerden birisi (3 katogorisi var)
2. Dosya yönetimi şuana kadar rastladığım en-güzel ve en-başarılı bir site. Export file alabildiğiniz gibi dizinlerde seçtiğiniz dosyaları içinde hem txt hemde html (web&forum) export alabiliyorsunuz. Mouse ile seçim yapıyorsunuz. bana txt yetiyor. Toplu link işi için csv formatı var. Tüm dosyalar alt dizinlerine göre detaylı bilgisi var.
3. Remote olarak da kendisinin 4 çeşit remote ayarı var
a) rapid.. kullanıcı kod ve şifreni yazıyorsun..
b) hotfile.. linki düzenleyip yapıştırıyorsun. download linkini değiştirerek yapıyorsunuz
c) ftp den... denemedim..
d) web den... denemedim
dosyaların remote durumunu izliyorsunuz. başarısız olanları yenileyebiliyorsunuz. Gün içindeki trafik durumuna göre 10sn ile 15dak arasında dosyalarınız geliyor.
--- 3. e ek.. torrent diye bir ayarı var ama nedir nasıldır bilmiyorum...
___ 100mb lik vps de upload hızı 3-4mb/sn arasında değişiyor idi. eskiden..
max dosya boyutu
300MB
max storage
1TB
4. Ödemeler diğer ayın 16 sı gibi paypal hesabıma geliyor. Ortak kurallar burda da var.
FileFactory için ref linkim
--------------------------------------------
Easy-Share :
1. Dosya yönetim ekranı gayet güzel.
Ekranda listeleme-dosya arama- filitreleme düzeni en-gelişmiş site.
Eskiden sayfalama da sorunları vardı. Sergey ile görüşerek bazı değişiklikler yapıldı ve o sorunlar yazılımcılar tarafından giderildi. Ekran listelemesi ve dosya sorgulaması - sıralaması çok başarılı bir site.
Export file detaylandırması en kapsamlı diyebilirim. Alt-Dizin yapısı varsa bile ben kullanmadığım için bilmiyor olabilirim. Ekranda alfabetik (sorguya göre değişen) liste aldığım için dizin mantığına -varsa bile- ihtiyaç duymadım.
2. rapid için Remote ayarları var. hotfile dan yapamadım.
3. FTP si var ve benim upload yaptığım dönemde ki CuteFTP ile upload hızım 20-30mb/sn arasında değişiyor idi.
4. Upload ettiğim dönemde dosya boyutu 100MB idi ve kendi yazılımı ile çok dosya atarken belirli dönemlerde boğulma yaşadım. Ama FileFactory nin yazılımına göre sorunsuz idi. Yine de En mantıklı ve hızlısı FTP idi bu host için. Şuan rapid e atıp rapid-den remote ile düzenleme yapıyorum.
Bu günlerde max dosya boyutu
200MB ve kullanıcı default storage ı da
200GB. Aşması durumunda kazandığınız puanlardan kesiliyor. Eğer o seçeneği işaretlerseniz. Yoksa dosyalarınız siliniyor. hemde düzensiz bir şekilde.. rastgele.
4. Export alma işini ise ekranda dosya sıralaması yaptığınız ekrandaki seçeneği CSV ye getirdiğinizde ekrana txt olarak csv formatını veriyor. kopyala yapıştır ile dosyalarınız hakkında detaylı bilgi alıyorsunuz.
5. 90 gün download olmayan dosyalar server tarafından siliniyor. bu uygulama ben başladığımdan beri var sanıyorum. Diğer hostlarda yeni yeni geliyor.
6. Kendi istatistik ve raporlama mantıkları var.
a) tarihi değiştirerek dönemsel Top 100 ler elde ediyorsunuz. baya baya bir raporlama var
b) Top100 lerden bir diğeri de dosyalarınızı indirenler hangi siteden gelmiş diye var. kendim için söylicek olursam google dan gelmişler
6. Asıl konu ödeme. ilk başlarda ben fazla kazanmadığım için 1-2 ayda bir toplu olarak taleb ediyor idim. son 3 haftadır gerek yok. 10$ dan fazla kazanmış iseniz her ptesi paypal a otomatik yatıyor. Bugün mesela hotfile dan önce geldi. Daha önce nasıldı ? diğer ayın son günlerinde genelde 20-29 arasında -taleb etmeniz ile- oluyor idi.
Referanslı link = 
RapidShare :
a) Dosya yüklemesini herkes biliyor. (FTP si yok) Paylaşım sonucu getirisi son dönemde çoookkkkk değişti.
Artık her 100MB a 1 puan veriyor. Eskiden 5MB ve üstüne 1 saat içinde 1 ip ye 1 puan veriyor idi. Şimdi download etme şartlarını bilmiyorum ama.. edilme neticesinde toplam download edilen dosyalar 100MB bölünüp puanınızı alıyorsunuz.
b) Puanlar Free kullanıcı veya Premium diye değişiyor.. Getirisi. ???
Free puanın fazla olma durumunda sadece hesabınızı ücretsiz uzatabilirsiniz. Premium puan ınız 50k üstü olur ve Free puanınızda 50k ve üstü ise para taleb edebiliyorsunuz.
taleb ettiğiniz para Dolar/Euro kur paritesine göre euro olarak hesaplanıp paypal hesabınıza 4-6 hafta içinde yatıyor. benim hesabıma 5-6 hafta arasında geçti. 4 haftada alan arkadaşlar olmuş.
c) Max dosya boyutu premium kullanıcı için 2GB . max storage 500Gb dır
Export file mantığı çok gelişmese bile w@rez yazılımlar ile mükemmel raporlar alabiliyorsunuz.
NOT = hiç olmaz ise tek tıklama ile bütün linkleri txt olarak alabiliyorsunuz.....
d) Remote upload sistemi getirmişler. Ben şahsen easy-share ve hotfile dan dosya aktardım. Neden ? bazı linkler ölüyor veya siliniyor. yerine geri getirmek icab edince mirror u kullanıyorum böylece
5) Dünyada ençok tanınan ama enaz kazandıranlardan birisi olmasına karşınnnnnnnnnnnnnnnn.. En ..enn.. enn.. yazdığınız email lere gerekirse 10 gün sonra bile olsa cevap veren tek firma. hemide.. sizin emaliniz ID ile sistemlerine kaydedilen tek firma.
Neden 10 gün sonra ? Hediye ürün taleb etmiştim. Onun süreç ve akışı için eleman email imi bekletmiş. belirlenince cevap yazdı.
Email leriniz mutlaka cevap veriliyor. Ve diğer hostlarda olduğu gibi 1 den fazla hesabınız var diye sizi BAN-lamıyorlar (Bu kısım çok önemli)..
Ban lanan veya hesabı kapatılan kişileri duydum.. detay sormadım. 4 yıldan fazla Rapid de premium hesabım var. her sorunuma cevap verdiler ve sorun çözümü için gerekirse tekrar tekrar email ile bilgi de alabiliyorlar.
........ gibi email leriniz cevapsız kalmıyor...
Talebiniz onlar tarafından yapılmayacak ise bile cevap veriliyor.
6) Puanlarınız ile hediye ürün alabiliyorsunuz. Şu günlerde Canon digital kamera puanım yeterli olmasa bile gözüme çok hoş gözüküyor.............
isteyene ref linkimi pm den yazabilirim.
HotFile :
Şu günlerde r10 da ençok konuşulan ve tartıştığımız bir host.
En erken ve ortalama üstünde kazandırma sistemi ile dikkatleri çekti.
Brave09 site açıp orda detaylı anlatana kadar.... detaylı bilgi veren yoktu. Birçok forumlarda bazı arkadaşlar (20 foruma aynı mesaj ve resimleri koymuş ve kendine alt ref ler topluyor idi) reklam yaptıkları site hakkında sorulara cevap veremiyorlardı.
Tabiki soryua cevap veremeyenin alt ref i neden olayım ? Reklam ve ref linki dağıtmak sorun çözmüyor.
Ben r10 u bu sorularıma cevap ararken denk geldi ve üye olmam da 1 aydan fazla sürdü. referans ile üye olunuyor sadece.. diyorlardı... değilmiş...
Saat 02 den bu yana şuan 05:09 .. sadece 1 download yapılmış. Ki benim ziyaretçilerimin evlerinde olduğu ve chat yaptığımız bir saat de download yapmadıklarına ben şahsen inanmam. çünki adam indirdiğini söylüyor. Ama sayaç saymıyor o ayrı konu.
para kazanmaya çalışıyoruz burda.. çok Kötülemeyelim....
a) Max dosya boyutu için ekranında 1Gb diye yazmış bilemiyorum. Max storage ile bir sınır hiç kimseden duymadım. Buna kendileri de şahittir. Upload edemediğimde acil yeni server ları devreye alacağını yazıyordu .. support ilk günlerimde... Çok iyi idi aramız... Hatta ilk premium hesabımı para almadan verdiler
b) FTP si var ve benim upload ettiğim dönemlerde 3-5mb/sn arasında idi.. şimdi artmış olma ihtimali yüksek. Çünki daha önce max dosya 400MB diye aklımda kalmış. 1Gb dosya atabilmek için çok hızlı FTP olması gerek.
c) çok farklı kazandırma yöntemi var. Ama kısaca 3 farklı dosya boyutuna 5 farklı seviyede kazanç veriyor.
d) Dosya yönetimi ve raporlama sitemi yokturrrr.. ve host firmasının bu şekilde bir hizmet verme yükümlülüğü de yoktur... bu söz bana ait değil.
Eğer dosyanızın kaç defa indirildiğini bilmek istiyorsanız .. dosyanızı ne zaman upload ettiğinizi hiç unutmamanız gerekiyor. yoksa dizin dizin o dosyanızı ararsınız.
e) Dosyanızın adını değiştirmek isterseniz de başka bir sayfaya gitmek zorundasınız. Orda da hangi dizinde olduğunu bilmeniz gerek.. yok 100-200 tane dosyanız var ise.. zaten hiç bir zaman sorun yaşamazsınız. her istediğiniz de yerini ezberlemiş sinizdir.
f) Sadece download linklerini alabilirsiniz. Haricinde bir bilgiyi .. yani dosya adı.. boyu. download sayısı, enson ne zaman download edildiğini gibi bilgileri ise az önce söylediğimi gibi dizin dizin gezerek görebilirsiniz.
Support a bu konuda yardım istediğimde email e cevap yazana "sen aptal mısın".. demek zorunda kaldım. bana email de yazdığı ile ekran ın alakası yok. güya 10k dosyası olan kişiler sorunsuz bu bilgileri elde edebiliyormuş. ii de o zaman benim 8k dosyam vardı hotfile da.. ben 1 dosya için bile o bilgiyi 1 ekrandan alamıyordum. Diğer hostların hepsi bu tür bilgiyi 1 adet ekranda vede istemeden hazır veriyor. (FileFactory nin yaptığı işlemler biraz işin fantezisi olmuş ama.. gerçekten çok güzel bir sistemleri var.)
6) Her Ptesi paypal hesabıma 10$ ve üstü bakiye yatıyor.
7) Kazandırma oranı gerçekten diğerlerine göre bir miktar fazla.. ama asıl tercih sebebi (bence)... haftalık ödeme yapması
HotFile için Ref linkim
Kısaca hepsini yorumlar isem
1. HotFile hızlı ödeme yapısı ve ödeme oranının yüksekliği ile hep önde
2. Her dönemim bir popüler host u olur farklı bölgelerde. Şu sıra HotFile ın dönemi.. bizim bölgemizde. DÜnya üzerinde 50 den fazla farklı host var..( hele Asyalı ve Rus ların hostları; latince olmadığı için çözemedim

)
3. Eskiden rapid popüler olduğu dönemde de FileFactory var idi ve özellikle IT paylaşımı yapanlar oradan yapıyor idi. Ve ben inatla FF dosyalarından indirmiyor idim. Ama amerika gibi yerlerde ise tercih sebebi imiş. Öyle olmasa download edenlerimin %83 ü nasıl amerikadan olabilir ?
4. Yaptığınız paylaşımlar hitap ettiğiniz çevre ile değişkendir. Mesela artık mp3 paylaşımı yapanlar için rapid cazip bir firma değil. indiren kim olursa olsun
5. Rapid puanlarını ülke bağımsız verir iken bu yazdığım diğer 3 firma ise ÜLKE SEÇİMİ YAPMAKTADIR.
6. Ama rapid en alt seviyede kazandırıyor.
Herkese bol kazançlar
(HotFile ın istatistik sayfası açılmıyor.. yine...)