Bende amatör bir akvartistim fakat balıklar sesi sever ilk önce korkarlar ani sesten sonra sese yaklaşırlar tabi prof. ler yapmış ama buda benim bir hipotezim akvaryumu temizlerken yansıyan taşlar çok ses çıkartıyor ve kaçıyorlar bir süre sonra hepsi etrafında toparlanıyor. Temizlik yaparken ağ ile alıyorum defalarca almama rağmen yine takılıyorlar ağa yani 6 ay hafızası varsa onu görür görmez kaçması lazım bence
Belki ağı görmüyordur. belkide 6 ay öncede akvaryumu temizlediğini hatırladığı için zorluk çıkartmıyordur. daha temiz bir akvaryumda yüzeceği için seviniyordur.
Ayrıca Akvaryumunuzu temizlerken suyu tamamen boşaltmanızı tavsiye etmem. 1/3'ünü boşaltıp yeni su eklemelisiniz haftada bir. ayrıca dip temizliği yapmalısınız.
evet dediğin gibi . birde mesela akvaryumu bir camla ikiye böl öbür tarafa geçmek için cama çarpar tabiki . ama hafızası böyle olduğu için her defasında cama çarpar ölür
benim akvaryumum tam ortasında bir cam var bahsettiğiniz gibi yavruları ayırmak için hiç bir balığım çarpıp ölmedi şu ana kadar.