Merhaba Arkadaşlar;
Bir karar vermem gerekiyor ama çok kararsızım...
İlk önce projemizden bahsedeyim;
Şuan kendi özel CMS yazılımımız geliştirilmektedir. Biz bunu performans canavarı olarak nitelendiriyoruz. Sunucu üzerinde minimum cpu ve ram kullanımı ile maksimum performans sağlıyor.
Sırf bu cms ile hazırladığımız siteleri barındırmak için dedicated kiralamayı düşünüyoruz. Bu CMS haricinde kesinlikle bu sunucuda site barındırılmayacak ve hiçbir müşteriye de ftp ve panel bilgileri verilmeyecektir.
Linux Dedicated kiralayacağız ancak iki konuda kararsızım.
1. Panel:
Bu sunucu da panel kullanımı sadece bize özgü olacak ve kimseye verilmeyecektir. Bu durumda DirectAdmin yada Cpanel hangisi bize uygun olur?
2. Datacenter:
Çoğu datacenter i inceledik sonuç olarak 2 firmada kaldık.
Hostcini: 1,5 yıldır bu firmada reseller olarak çalışmaktayız ve yaklaşık 50 sitemiz mevcut. Sunucularında paylaşımlı olmasından ötürü hak veriyorum. Günde bir kaç defa bir kaç saniye ile bir iki dakika arasında mysql ve servislerden kaynaklanan değişen kesintiler yaşanmaktadır. En önemlisi 1-2 ayda bir ortalama 1 saat kadar hatların kopmasından ötürü tüm sunuculara erişim kopmaktadır. Ve bu son 6 aydır aynı şekil devam etmektedir.
Radore: Bu firma ile hiç çalışmadım. Ama kaliteli bir firma olduğunu hep duyuyorum.
Tüm aşamaları planlayarak aştık ama son noktamız olan bu iki seçenek arasında kararsız kaldık. Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ederim.