Kızınız küçükken oyalanasın aman sevsin diye bir minik kedicik aldınız diyelim.O hayvancağız büyüyünce ne olacak ? Her zamanki gibi ya bir hayvan satıcısınına ya da sokağa... mı ???
5 senedir evde kedi besleyen biri olarak sizden rica ediyorum kedilere aşık değilseniz lütfen almayın.Anladığım kadarıyla siz pek de öyle kedi sevdalısı biri değilsiniz.Kedileri özünden sevmeyen insanların böyle yavru en sevimli halindeyken alıp sonra büyüyünce ve bakımının ne denli zor olduğunu anlayınca sokağa atmalarına karşıyım.Hayvan o onun da bir canı var oyuncak değil.Saygı duymalısınız ona.Kedi beslemek hiç kolay bir olay değil.
Bir defa artık o da sizin bir evladınız oluyor ve kesinlikle evde tek kalmamalı.Hep ilgi ve alaka istiyor.Bolca tüy döküyor, sağa sola çiş ediyor erkekse, sağı solu tırnaklıyor, mobilyaları çiziyor, tırnak törpülerken mobilya döşemelerini yırtıyor falan.
Benim gibi kedileri büyük aşkla sevmeyenler bu duruma fazla katlanamaz.Erkek alırsanız etrafa çiş edip koku bırakır, dişi kedi beslemek daha zordur bol bol çiftleşmek ister hırçın olur.
Benim kedim akıllıydı klozete gitmeyi ben öğretmedim ona.Kendi kendine öğrendi mesela ama bazı kediler evin sağına soluna pisleyebilir, çiş eder.Gerçi bu koku bırakma olayının önüne geçmek çok zor.Benimki erkek, naparsam yapayım o koku bırakma olayını çözemedim

ama ona her şey serbest ne yaparsa yapsın kıyamadığım için göz yumuyor, bir elimde deterjan bir elimde sirke şişesi peşinde koşuyorum
Benimki yemek yemez ev yemeklerini hiç yemedi, peynir, yoğurt, süt falan yiyen kediler çok ama benimki çok seçici.Sadece tavuk ciğeri ve mama yiyor.Mama masrafı hatrı sayılır.Bunu da göz önünde bulundurun.
Kedi beslemek büyük sorumluluk açıkcası.Benim gibi üzerine titreyenler için tabi.O artık bizim çocuğumuz bir insandan değer olarak hiçbir farkı yok hatta ben ona herşeyden fazla değer veriyorum.
Mevsimsel olarak bol bol tüy döküyor.Tüyleri havada uçuşuyor kapta bardakta falan sık sık rastlamak mümkün, beslemeyin tavsiye etmiyorum bebek ya da çocuk kesin hasta olur