luis_figo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar :

Yaklaşık 4 yıldır dedicated kullanıyorum fakat artık maddi olarak agır gelmekte. Hem güvenlik hemde performans açısından tercih ediyordum fakat biraz daha uygun fiyatlı seçimlere yönelmem gerekiyor.

ihtiyaçlarımı yazacak olursam :

* En fazla 10 site yer alacak ki en iyisi 2000-3000 tekil görüyor. digerleri kişisel sitelerim filan.
* Fakat trafik ihtiyacım biraz oluor. aylık 200 GB trafik bana yeterde artar ama aşılmayacak garanti rakam bu olmalıdır.

Dolayısıyla sizlerden ricam ne yapmalıyım?

1- VPS ye mi geçmeliyim? VPS dedicated kadar olmasada yakın bir performans verirmi? birde güvenlik olarak ne kadar güvenli olur?

2- Reseller yada Hosting düşünülebilinir mi? Bunlarda da aynı şekilde performans ve güvenlik ne derece etkileyecektir.

3- Ayrıca RAM, işlemci sizce neler olmalıdır? ne kadar önemlidir tercih yaparken özellikle hangi donanımlara dikkat etmeliyim?

4- Tercih ve tavsiyerleriniz ile birlikte sizinde kullandıgınız güvenlik ve desteginden memnun oldugunuz tavsiye firmalar varsa rica edebilirmiyim?
(bu işlerde Türkiyede maalesef çok fazla *********** var yada hakkını vermeyen bir çok firma)
Merhaba,

1. VPS'e gecebilirsiniz. VPS dedicated kadar performans vermez ancak islemcisi iyi secilirse yakin performans gösterir. Sahsen dedicatedden daha iyi performans gösteren VPS gördüm. Dedicated'de almis oldugunuz güvenlik önlemlerini VPS dede alabilirsiniz.

2. Anladigim kadariyla güvenlige önem veriyorsunuz. Hosting veya Reseller önermem.

3. RAM olarak 1 GB, islemci olarak i7 ve Xeon öneririm.

4. ---

Son olarak ucuz degil kaliteli VPS almanizi öneririm.

Saygilar

Eser Aslan FAHIR