Merhaba Arkadaşlar :
Yaklaşık 4 yıldır dedicated kullanıyorum fakat artık maddi olarak agır gelmekte. Hem güvenlik hemde performans açısından tercih ediyordum fakat biraz daha uygun fiyatlı seçimlere yönelmem gerekiyor.
ihtiyaçlarımı yazacak olursam :
* En fazla 10 site yer alacak ki en iyisi 2000-3000 tekil görüyor. digerleri kişisel sitelerim filan.
* Fakat trafik ihtiyacım biraz oluor. aylık 200 GB trafik bana yeterde artar ama aşılmayacak garanti rakam bu olmalıdır.
Dolayısıyla sizlerden ricam ne yapmalıyım?
1- VPS ye mi geçmeliyim? VPS dedicated kadar olmasada yakın bir performans verirmi? birde güvenlik olarak ne kadar güvenli olur?
2- Reseller yada Hosting düşünülebilinir mi? Bunlarda da aynı şekilde performans ve güvenlik ne derece etkileyecektir.
3- Ayrıca RAM, işlemci sizce neler olmalıdır? ne kadar önemlidir tercih yaparken özellikle hangi donanımlara dikkat etmeliyim?
4- Tercih ve tavsiyerleriniz ile birlikte sizinde kullandıgınız güvenlik ve desteginden memnun oldugunuz tavsiye firmalar varsa rica edebilirmiyim?
(bu işlerde Türkiyede maalesef çok fazla *********** var yada hakkını vermeyen bir çok firma)