Arkadaşlı banlı olduğum için mesajlarınıza cevap yazamadım.
Güzel bir konuya değinmişsin hocam tebrik ediyorum.Biz webmaster'lar akşama kadar gerekse sabaha kadar pc başında olduğumuz için en çok bu sorunlar bizim başımıza geliyor.Ben 18 saat pc başında oturduğumu bilirim.
Özellikle oturacağınız koltuğu iyi seçmeniz gerekiyor bence en önemli konu bu.Rahat belinizi güzel kavrayan bir koltuk olursa daha iyi olur.Bende bazen yeri gelince uzun süre pc başında oturduktan sonra kalkmak istediğimde belim fena ağrıyor :S
Çok dikkatli olmak lazım şu gencecik yaşımızda hasta olmayalım

Bu arada geçmiş olsun hocam bel fıtığı olmuşsunuz daha önce.
Önerilerine katılıyorum dostum ilk önce dediğin gibi oturacağınız koltuk ve bilgisayarınıza bakma açınız önemli. Her ne kadar kendinize bakmasanız bile Allah korusun o duruma düştüğünüzde inanın çok kötü oluyor.. Ayrıca Teşekkür ederim dostum..
Benim sadece ağırlık kaldırınca ağrıyor belim.daha sonra zor doğruluyorum
Ağırlık kaldırırken dizlerinle kaldıracaksın ağırlığı dostum. Beline kesinlikle yük vermeyeceksin. Ve en önemlisi kaldıramayacağın, zorlanacağın ağırlığı kaldırmayacaksın.
Boynunun ağrıması belden daha tehlikeli. Allah korusun boyun fıtığında hastaların kolumu kesin de kurtulayim dediklerini biliyorum (ileri seviye boyun fıtığı)
Bendede seyrek olarak boyun ve göz agrilari yapiyor.
ama deyiyo be
Değiyo mu

hayatta hiçbir şey sağlığından önemli değildir dostum

Göz ağrılarının sebebini tam ben bilemem ama boyun ağrınla ilişkilendirilebilir..