hImm. Burayı adımla ilgili konuları aratırken gordum. İşlerin yogunlugundan ve yarın samsun'a gidecegimden bu konu ilk acıldıgında yazı yazmamıştım. Ama sımdı yazma geregi duydum. Ozellikle linebilisim arkadasımızın ve WebLoader'in yazısına istinaden.
Oncelikle linebilisim cok tesekkur ederim hakkımdaki düşüncelerin ve yorumların için. Benim sana birşey anlatmama gerek yok. Cunku sen herşeyi goruyorsun. En azından yaklaşımlarımı. Neyse.
WebLoader: Şu ülkede birçok insan var bahsettiğin yerden daha iyi tasarımlar ve dökümler yapabilecek. Ama sizin gibi arkadaslarda bir yabancılaşma sevdasıdır gidiyor. Bu her sektörde boyle. "Tasarımı Tomy'e döktür. Fena döküyor... Bizim Türkler İyi film yapamıyor, Yabancılar daha ii... Pide de neymiş.Hamurger takılalım vs vs". Şu düşünceden artık vazgecin.Hic kimse anasının karnında ogrenmedi bu işleri. Hersey bir gelişim sürecinden gecer. Ve biz Türk webmasterler olarak bu süreçteyken en onemli ihtiyacımız DESTEK.
Bildigim kadarıyla o kadar a dult site sattın, script filan yaptın.Birisi cıkıpta "Falanca script daha ii.Onu alın" dediğinde senin zoruna gitmez mi ? Hemen eksiğini arayıp geliştirmek istemezmisin, hem kendini hemde scriptini? Sen gelişirsin millette sana destek cıkar ürününü alarak. "Türkler bu işi beceremiyor" demen bir Türk olarak acıkcası benim zoruma gitti. Ne akılda bir düşünceyse bu sizdeki, daha iyisini yapabilecek birisine şurada gelir 5 liranın lafını yaparsınız ama elin gavuruna gider 99$ ı bayılırsınız. Ne zorunuza gider nede borunuza.
Arkadasın konusunda bu sekilde polimikler yaşanması hos bir durum degil. O yuzden ben pek konusmak ıstemıyorum. Söz hakkınız bulunuyor elbette bu yazımdan sonra ama elimden geldiğince (zora sokacak kelimeler kullanmadıgınız taktirde) cevap vermemeye calısacagım.
Asıl konumuza donecek olursak,
fatal; tasarımlarınızı butun tarayıcılarda sorunsuz calısacak sekilde uygun fiyata dökebilirim. Ha fiyat arkadasın bahsettiği yabancı siteye nazaran biraz pahalı olacak ama...
Dilerseniz PM yoluyla yada iletişim bilgilerimdeki msn ile ulaşabilirsiniz. Hayırlı sabahlar.