Son olarak, Tellcom kötü demek değil demiş ama yazınızın başından sonuna bunu ima etmiş bir Datacenter’in sahibi olarak ilerde altarnatif bir operatör olarak Tellcom ile çalışacağınızı düşünüyorum.
Benim ilinizde yeni kurulan altyapi hakkinda bir fikrim olamayacagi gibi sizinde Tellcom'u sonuna kadar savunmaniza gerek yok.
Yakinen takip ettigim Bursa Tellcom cikislarinin Istanbul'da sonlanmasi ve tatil gunleri donusu saturasyonu yada 2 hafta once baska bir ildeki yine sizin gibi buyuk bir veri merkezindeki kesinti ile ilgili konulari cok dillendirmek istememin sebebi bunlarin normal olarak karsilanacak seyler olmasi.
Bir degerlendirme yaparken objektif olmak lazim. Surekli vermek istedigim mesaj bu. Tellcom rekabet acisindan buyuk yenilikler getirdi ve getirecek.
O kotu bu iyi demek icin 2 firmaninda altyapi yatirimlarinin ayni olmasi gerekiyor. Telekom ile ilgili olarak hizmet anlayisi acisindan nasil pek iyi seyler dusunmuyorsak bu Tellcom'ada bir rahatlama yaratmamali.
Artik Turkiye'dede ulasilan buyuk capli kapasitelerin sadece bir operatorden aliniyor olmasi zaten dogru degil. Mevcut ve imkan dahilindeki tum operatorlerden hat alinmasi ve isleyisin operatorlere dagitilmasi dunyadaki diger ornekler gibi olmasi gereken.
Konuya dahil olma sebebim asla sizin veri merkezinizin Tellcom altyapisi uzerinden hizmet almis olmasi degildir. Benim Tellcoma karsi bir nefretim yada kinim kesinlikle yok. Tellcomu her zaman Telekomun bir alternatif olarak goruyorum. Biraz daha zamana ihtiyaclari var sonra belki master olabilerler ama suan slave konumdalar. Bu benim sahsi gorusum.
Konuyu birde ilginc ornekle bitireyim...
Kiz istemeye gidecek damat adayi kiz tarafinin kendisini maddi konularda sikistiracagini bildiginden hazirligini yapar. Gun gelir damat adayi mustakbel kayin pederi karsisina cikinca malum sorular arka arkaya gelir..
- Evin varmi?
- Var
- Araban varmi?
- Var
- Oh ne ala hayirlisi olsun.
Sonunda herkes kiz evinden mutlu mesut ayrilir. Damadin var dedigi evi 3 gun once 10 yillik banka kredisi ile arabasi ise 5 yillik kredi ve pesinati es dostdan borc ile alinmistir. Kizini garanti altina aldigini sanan bana bilmezki kizi 10 yillar boyu bu borclar icin calisacak.
Ozetle sizin olmayani satmak, basiniza gelmeyenler icin imza atmak, gerceklestigi zaman biraz tazminat yada o ayki faturanin tamaminin iptali gibi yontemler asla cozum olmaz.
O yuzden kizini veren yukaridaki baba gibi sadece varmi? degil nasil var? acil durum icin plan nedir? seklinde soru sormak lazimki. Bir anlik kararla buyuk sikintilar yasanmasin.
Isinizde basarilar diliyorum. Kazasiz belasiz tasinmaniz dilegi ile...