BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dünya harikası değil ama dünya harikası projeler çıkıyor
asp.net ile php kıyaslanmaz haklısın.bu başlığı 5 sene sonra okumanı tavsiye ederim.
ozman asp.net diye birşey %99 olmayacak.
ama php olacak.fark bu aralarındaki.

birde kendinize sorun asp.net bukadar iyide neden dünya genelindeki projeler php veya python ile yapılıyor.
son olarak web programlama için en iyi dil php dir.sadece web için yazılmış bir programlama dilidir.
sizi başkası yönlendireceğine açık kaynak dünyasında siz kendinizi yönlendirirsiniz.

sonuç olarak burada tartışılması gereken konu şudur. web için en iyi dil hangisidir.
Seninde söylediklerine katılmamak elde değil.
bundan 4 - 5 ay öncesinde çalıştığım kurumda Bussiness Intelligent uygulaması geliştirmem gerekti. Şirketin tüm verilerini raporlayacak, chartlar, raporlar diagramlar vs. Veritabanımız oracle idi. Bende platform olarak kolay ve hızlı olması açısından PHP yi tercih ettim. Ve Codeigniter ismindeki framework u kullandım. Herşey çok iyiydi cache mekanizması oluturdum. Çok detaylı raporlar aldım. 3D flash chart lar filan. Lakin raporlama kısmında ya html table a veri basıyordum. Pagination ile birlikte yada PDF create edip raporu pdf çıktı olarak veriodum. Çok detaylı muhasebe raporları, efatura olayları, e-işemri filan girince devreye malesef PHP + Codeigniter yetersiz kaldı. Raporlama için PHP ile BIRT i entegre ettim lakin BIRT java kullanıyordu arkaplanda raporlara erişmek için tomcat kurulumu gerekiodu. Dolayısıyla projenin tamamını .NET ortamına geçirdim. ASP.NET de bu tip uygulamalar yapmak gerçekten doğası gereği çok basit.
PHP nin dinamikliğini de ASP.NET MVC ile kazanmış durumda.

Blog Sitesi yapacaksanız PHP kullanırsınız.
Ama Web Tabanlı ERP, Muhasebe yada Bussiness Intelligent yapacaksanız ASP.NET yada JSF den başka bi seçeneğiniz olduğunu düşünmüyorum.