Merhaba arkadaşlar başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.
Trakya üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Tez yazıyordum bitirme tezlerimi ancak doçentlerim bir türlü kabul etmiyordu. Hoca ilede tartışmıştım aram bozuktu bitiremiyeceksin 2. aşamaya geçemiyeceksin dedi. Tabi bende soğudum iyice. Salı günü komşunun hanımı doğum yapıyormuş. Apartmanda 1 Allahın kulu yardım etmemiş bende yorgun argın eve geldim çığlık duydum apartmanda. Şaşırdım baştan kavga ediyolar sandım. Üst kata çıktım kapı aralık komşunun evinden geliyor. Saat gecenin 3ü olmuş ben sabah tez vermeye gidicektim okula 7 de okulda olmam gerek. Tabi girdim içeri merak ettim kötü bişeymi var diye. Kadın hamileymiş daha önce hiç görmemiştim kadının yüzünü bile 2 ay oldu buraya taşınalı. Hemen kucakladım yardımcı olup arabaya kadar kucağımda taşıdım. Hastaneye yetiştirdim tam gaz. Sabah 8 e kadarda bekledim başında kocası gece çalışıyormuş ulaşamadık fabrikasınada. Sonra nur topu gibi bir erkek evlat dünyaya getirdi boncuk gözlü bişey. Doktor dediki 15 dk daha yetiştiremeseydiniz bebeği kaybetme durumunuz vardı. Kadın bana dediki önce ismimi sordu Ertan dedim. Ertan evladım yerinesin artık Allah senden razı olsun işlerin rast gelsin tez zamanda gün yüzüne çık işlerin düzelsin dedi. ve oğluna benim adımı verdiler babası geldi tabi sevinçten beni kucakladı havaya kaldıdı gözlerim bile doldu baba olmak çok güzel bişeydi. Birde çocuğa benim adımı verdiler okadar mutlu oldum.
Bir kötü yanıda tezleri yetiştiremedim ve 1 dönem daha uzatmak zorunda kaldım. Kafaya takmadım değil ama ne yapalım. Yeni bir hayat geldi dünyaya belkide benim sayemde doğdu. Hoşuma gitti 6 ay daha uzasın okul dedik.
Sonra okula gittim jürideki hocam beni beklemiş sonra bir işi çıkmış gelirse başka bir doçente yetki vermiş incelersiniz diye.Yerine gelen hocamlada aram çok iyiydi. durumu anlattım ona tezlerimi inceledi gerekli görüşmeleri yaptım sonuç bugün elime geldi geçmişim. Çok mutlu oldum. Birde şurası var bence komşumun duası kabul oldu. Çünkü hocam beni geçirmiyecekti geç kaldım bu vesile ile işi çıktı gelemedi bu sayede 2. aşamaya geçtim.
Sizlerle paylaşmak istedim. Her ne olursa olsun iyilik yapmak çok güzel birşey. Kalp kırmamaya özen gösterelim. kimin duasının kabul olacağı belli olmuyor. Çifte düğün gibi geldi bana hem adımı bir çocuğa verdiler bir nevi dayı oldum birde tezim kabul oldu. Allahtan başka ne isterimki