Geçen sene Bilgisayar'da uzun süre hareketsiz oturmam sebebiyle Bel fıtığı olmuştum bu olaydan sonra 1 yıl r10'a ve internet'e doğru düzgün giremez olmuştum..

Ve sonra Başkent üniversitesi fizyoterapi bölümünü kazandım ve artık Bel fıtığı, boyun fıtığı, kireçlenmeler, kemik erimesi, skolyoz ve disk kaymaları konularını görüyoruz her hafta da bununla ilgili Başkent hastanesinde ve Fizik tedavi merkezinde 2 gün staj görüyoruz. Anlayacağınız bu konuda paylaşacak biraz birşeylerim mevcut.

Benim geçen sene dikkatsizliklerim yüzünden ve bel bölgemdeki (lumbal) kasların güçsüzlüğü sebebiyle bel fıtığı olmuştum. Bu sebeple (r10'daki arkadaşlarımın da uzun süre bilgisayarda kaldığını farzederek ) burada bilgiler vermek istiyorum..

- İlk önce bilgisayar başında hareketsiz 40 dakikadan fazla oturmayın.
- Bel boşluğunun düzlüğüne ve eğilip, bükülmemeye dikkat edin.
- Her gün olmasa bile daha sonraki yazılarımda vereceğim egzersizleri en az 2 günde bir sıcak suda banyo yaparken yapın.. Erinmeyin, üşenmeyin hayatınız söz konusu.
- Gündelik hayatınızda hiçbir zaman belinizi zorlamayın, aynı sözüm boyun içinde geçerli. Ağır iş varsa delikanlılık yapıp kaldırmayın Sonucu sizler için çok ağır olabilir.

Son olarak unutmayın, beliniz ve boynunuzdaki problemler sizin hayat kalitenizi büyük bir ölçüde etkileyecektir.

Ben yaşadım siz yaşamayın, kendinize daha çok dikkat edin.
Ve bel ağrılarınız ciddi düzeydeyse mutlaka bir Fizik tedavi uzmanına görünün.

Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz..
Hayırlı geceler..