Merhaba Arkadaslar
Win98
Win2000
Windows xp
Windows Vista ve
Windows 7
Kullanmış Biri olarak
Windows Xp ile Windows 7 arasındaki Performans gözle görülür derecede Performans acısından windows 7 gercekten mükemmel diyebiliriz.
Fakat win7' de hiç hata yokda diyemeyiz.(Yazacaklarım hata sayılmaz ama sonucta kullanıcıyı engelleyeci sorunlar olarak görüyorum)
Windows 7 yi 2-3 ay kadar kullandım sevmedigim yada alısamadıgım birkaç neden ile xp ye tekrar geri dönmek zorunda kaldım.
Bunlardan birincisini photoshopcs3-Flashcs3-Notpad gibi bir kaç programda yasadım.Windows7 de kullanıcı hesap denetimini kapatmama ragmen yetkiniz yok diyerek beni deli etti.kaydet diyorum 2nci kaydette üzerine felan kaydederek normal alıyordu.
2.nci neden .gif(Resim) dosyaları uyuz oluyorum explorerde giflerin açılmasına (windows vistada'da bu sorun mevcut.)
3ncü neden Windows 7 nin eski bazı oyunlarda (örnek:Counter Strike 1,6) online oynarken v.s bi donma oluyor.(Oynatmayacak kadar kötü değil.)Farkediyorsunuz fakat yeni çıkan oyunlarda gercekten grafikler mükemmel gelişmiş dx ile daha kaliteli oyunlar oynayabiliyorsunuz.
4ncü neden olarakta kendi açımdan görev çubugu idi açıkcası orayı ben pek kullanıslı bulmadım ve son olarakta pencereleri mouse ile yukarı götürdügünüzde büyümesi diyebilirim.
Windows xp ye tekrar geçtim su anda kullanıyorum fakat makina 4 gb ramla bile kasıyor çünkü makina bu ram'in sadece 2.80 gibi kısmını gördügü için benim 1.2 lik ram direk pc içerisinde çöp gibi oluyor.
Sonuç: Windows 7 ye geçmenizi tavsiye ederim yukarıda belirtigim nedenler çözülebilmeyecek nedenler değildir.Windowsxp-Vista ile Windows7 arasında daglar var diyebiliriz.Vista tam bir hezimet microsoft içinsürekli hata veren bir sistemdi fakat windows7 böyle değil aksine sistemi gercekten bilinçli kullanan bir sistemdir.