x2841x adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslinda bu yazi beni anlatiyor , bu olaylardan pek anlamam.
Ama blogger diyince ben varim derim , üstüme rakip tanimam aydada sadece blogger sayesinde binlerce $ kazanıyorum 2 yıldır bloggerle yatar blogger ile kalkarım.
Hostlu bir sitem hiç olmadı
Siteyi kapatıp Blogger lamı ugrassam ki?
jonbasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle bir şey söylüyeyim sana. Ben asp kullandım 4 sene. 98 - 2002 arası. Sonra php'ye geçmeye karar verdim. İnan aşırı zorlandım. 3 defa bıraktım pes edip tekrar başladım. Yani html bilginin bile çok iyi olması lazım. Bence kitapla olacak iş değil. Görsel olarak eğitim almalısın. Türkiye'nin en iyi kitaplarından birinin görsel eğitim setini aldım arkadaşımdan. 1 hafta izledim neredeyse günlük 3 saat uykuyla. En fazla yaptığım ufak tefek botlar yazmak oldu. Çünkü en basit kod bile okurken zor geliyor. Çevremde php uzmanı birileri olsa özel ders alacağım yani. O yüzden fazla acele etmeden sabırla ufak tefek şeylerle başla. Ufak ve fazla kod olmayan php scriptleri çok iyi bir başlangıç olabilir. Ancak herşeyden önce php terimlerini öğren. Veritabanı nasıl bağlanır'dan tutta, kayıtları nasıl gösterirsin v.s gibi herşeyi tek tek öğrenmen lazım. Hevesli ol ama çok heyecanlı olma. Hayal kırıklığı olursa pes edersin.
Çok sağol üstad. Ben zaten ufak ufak ilerlerim bodoslama dalınca huyumdur çabuk sıkılırım az az öğrenirsem içimdeki heves ölmez Zaten hayal kırıklıgı olursa devam edemem onun için dengeli bir sekilde ilerlerim. Ayrıca indirdiğim php eğitim seti görsel yazıyodu...Azda olsa yeni baslayanlar için biraz faydası olur gibi hiç değilse ilk asamada...Zaten ben bu konularda ciddi anlamda eğitim almayı düşünüyorum.Kurslar falan var web üstüne onlarada gitmeyi düşünüyorum ama öncelikle uğraş gösterip bir temel hazırlamam lazım kendimce ki kursta bu ön bilgi ile daha kolay ögrenirim.Saydığın bütün alanlarla ilgilenicem arkadaşım sırasıyla. Gerçekten hepsi şuan bilinmesi gerekenlerden.