turkweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar Yeniden;
2 avukatla görüştüm zira birinden emin olmadıgım için 2. sinede gittim
1. avukat konuyu dinledikten sonra tebessum ederek bana hiçbi şekilde paranın hesabının sorulamayacıgını bunun mal olsaydı tesbiti halinde sıkıntı yaşayacagimi soledi. ve korkmamam gerektigini iletti.
2. avukat ise aynı şeyleri soyledi ek olarak tanık olarak seslenme ihtimali oldugunu bunda herhangi bir şekilde korkmamanı ve gidip ifade vermemi ; şüpheli olarak çagırılma ihtimalının cok düşük oldugunu fakat seslendigim zaman bir avukatla ifade vermeye gitmemi ve konunun hiçbi şekile sorun yaeatmayacagını vs vs vs . anlattı .
fatura hakkında ise çok çok maliye ile bi problemin olacagını ve bunuda ceza olarak taksitli bişekilde halledilebilecegini soylediler.
Allahıma şükürler olsunki biraz olsun rahatladım herkese tşkler.
Sana yinede 1 tavsiye vermek gerekirse eğer firma değilsen hemen bir şahış firması aç ve ufak tefek faturalar kesmeye başla bu işi yaptığına dair kanıtların elinde olur.

Öyle bir dönemdeyiz ki sadece kendi deneyimlerimden ufak bir alıntı yapacağım.
xxx.com sitesi kendi sunucularımızda barınan normal bir site bu site a firmasının reseller müşterisinin,müşterisi dolaylı yoldan bizim müşterimiz oluyor.

Bu bahsi geçen xxx.com sitesi yasadışı bir işlere karışmış ve ip adresleri bizim sunucularımızda barındığı tespit edildiği için Tanık yerine direk olarak SANIK olarak ifade vermemiz için bizi alıyorlar (Yaka paça alırlar itiraz etsek).
A firmasına fatura kesmemiş olsak biz bu xxx.com un müşterimizin müşterisi olduğunu kanıtlamamız bir hayli zor olacaktı. (Domain whois olarak gizlenmiş ve kime ait olduğu belli olmadığından direk olarak biz suçlu muhamelesi görüyoruz.)

Sizin olayınız çok farklı değil müşteriniz olduğunu msn logları yada banka transferleri malesef kanıtlayamaz."Bunların düzmece olduğunu söylerse o *********** kişi parayı aklamak için yaptık o benim gizli ortağım derse ne cevap vereceksiniz ?

Avukatlarınız bunları acaba düşünmedimi batmış olan bir adam batarken yanında birilerini götürmeyi çok sever.Uygun bir atasözü konuşmak gerekirse...

Sen eşşeğini sağlam kazığa bağla da başına iş gelmesin...