Yeni site açtıgımızda yapmamız gereken bazı şeyler var.
Öncelikle sitemize uygun bir başlık atmalıyız.Örnegin sitemiz sadece sinema izleme sitesi ise sinema izle yada film izleme sitesi ise film izle diye başlık atabiliriz mesala.film seyret, sinema seyret gibi kelimeler çogaltılabilir.Bunun detayına inmeyecegim aklınızı çalıştırın google den yardım alın.
Siteniz film izleme sitesi ise başlıgınızda film izle olsun film izle, film indir yazarsanız olmaz.Ziyaretçiyi kandırmaya gerek yok.Film indirmek için sizin sitenize girer ama bakarki sadece online izleme var indirme seçenegi yok.Sitenizi anında terk eder.İsterse sitenizin herşeyi mükemmel olsun.İçerigi yani başlıkla alakalı şeyler yoksa ziyaretçinin pek dikkatini çekmez site.Hatta hiç çekmez diyebiliriz.
Örnekli benzetme yapacak olursak bir arabamız var diyelim arabamızın içinde benzin var sanıyoruz yola çıkıyoruz yarı yola geliyoruz benzin bitiyor.Hani arabada benzin vardı?Neden yolda kaldık?Hani sitenizde film indirme seçenegi vardı?Nerede?

Gel gelelim ikinci kısma yani içerik kısmına.İçerik ziyaretçi çekme yani hit açısından çok önemli bir unsurdur.İçerigimiz ne kadar ziyaretçiyi tatmin ederse yani ziyaretçi sitemizden ne kadar çok memnun kalırsa bir daha sitemize gelme oranı o kadar yüksektir.
Mesala film izleme sitesiyle örnek vermiş onunla devam edelim iki film izleme sitesi olsun birinci sırada rakibinizin sitesi var ikinci sırada sizin siteniz var ama birinci sitedeki rakibinizin sitesindeki filmlerin bazılarının video linkleri bozuk yada hepsinin linkleri bozuk.Bu durumda ziyaretçi ne yapacak?Yeni arayışlara yönelecek dogal olarak.Sonra film izle kelimesindeki ikinci sıradaki siteye bakacak.Ve karşılaştıgı manzara şu olmalı.Bütün video linkleri sapasaglam çalışıyor.Ziyaretçi memnun kalacak.Belki ilk sırada degilsinizdir ama işinizi iyi yapıyorsunuzdur ziyaretçi belki birdahaki film izle aramasında sizi tercih edecektir.
Ama neden?
Tabiki siz ziyaretçiye eksiksiz bir hizmet sundugunuz için.
Bir lokantaya gittiniz diyelim yemek söylediniz, yemegin yanındada salata getirmesini istediniz garsondan.Yemek geldi ama kuru kuru yenmiyor garson salatayı bir türlü getirmedi.Tam yemeginizin bitmesine az bir süre kala yada bittiginde getirdiginde ne düşünürsünüz yada ne dersiniz?Şahsen ben olsam kardeşim yemekle beraber salata siparişide verdim ama yemek geldi, salata gelmedi.Siz nasıl iş yapıyorsunuz? derdim.Ziyaretçide sitenizde kırık linke rastlarsa memnun kalmayabilir, sinirlenebilir, sitenize bir daha girmeyebilir.Bunun için eksiksiz bir içerik sunmak ziyaretçiyi sürekli kazanmanın en önemli yöntemlerinden birisidir.
Tabiki içerik hakkında bir başka yöntemde özgünlük yani kopya içerikten kaçınma.15-20 kelimede olsa kendi yazdıgınız, kendi emeginiz olan konular olsun.
Peki nedir özgün içerik?Özgün içerik başka hiçbir sitede olmayan ilk defa sizin kendi yayınladıgınız içeriktir.Yani kendi yorumlarınızı, kendi tecrübelerinizi kullanarak yazdınız konular, yazılardır.Bu durumu google amca oldukça sever ve zamanla bize gözü gibi bakmaya başlar.Hit gönderir, pagerank verir vs.Tabiki bunların sürekliligi önemlidir.3-5 yazı yazıpta google amca bana pagerank vermedi, google amca bana hit göndermiyor diye isyan etmek yanlış olur.
Taşı delen suyun gücü degil sürekliligidir atasözünden yola çıkarsak, özgün içerigi google ye sevdirmenin en önemli yöntemi gücü 3-5 tane makaleden degil sürekli makaleden geçer.

Gel gelelim başlık ve etiket sistemine.Buda apayrı ve önemli bir konu tabiki.
Adam dizi izleme sitesine bir başlık atıyor akıl fikir işi degil."Kurtlar Vadisi Pusu 55.Bölüm full online direk indirmeden izle".Sabki başlık degilde "Manastır Destanı" mübarek.Başlık atarken ziyaretçinin aramasını göz önünde bulundurarak başlıklar atmalıyız.
Siz olsanız "Kurtlar Vadisi Pusu 55.Bölüm full online direk indirmeden izle" diye arama yaparmısın google de?Şahsen ben yapmam.Onun yerine "Kurtlar Vadisi Pusu 55.bölümünü izle" gibi güzel bir arama yöntemini kullanırım herkes gibi.Bu yüzden başlıklar ziyaretçi çekmek açısından çok önemlidir.Başlık atarken ziyaretçilerin ne tür aramalar yaptıgı hakkında google den yardım alabilirsiniz yeni özelligi sayesinde.
Gelelim etiket sistemine.Tabi "Kurtlar Vadisi Pusu 55.Bölüm full online direk indirmeden izle" diye başlık atan adamdan Kurtlar Vadisi Pusu 55.Bölüm izle diye etiket girmesini beklemek yanlış olur.
Adam yine Manastır destanı gibi etiket giriyor.Nasıl başlık girdiyse aynen etiket giriyor."Kurtlar Vadisi Pusu 55.Bölüm full online direk indirmeden izle" bu etiket sistemi ile nasıl ziyaretçi çekmeyi düşünüyorsunuz?Yada nasıl pagerank almayı?Google de nasıl yükselmeyi düşünüyorsunuz?
Etiketlerimizi girerken yine ziyaretçilerin arama şeklini göz önünde bulundurarak girmekte fayda var.Başlıkta verdigim örnegin aynısı etiket içinde geçerlidir.Yine bunun için google amcadan yardım talep etmeniz size birşey kaybettirmez aksine çok şey kazandırır.
Bir başka meseleye gelelim.Toplist,hitlist,vesaire.Ben sitemi pr 5 topliste ekledim zararı olurmu?Bir dakika arkadaş siteyi daha yeni açtın ne bu acelen.Hele siten google de bir indexlensin aradan bir iki hafta geçsin.Nasılsa link alırsın.Topliste,hitliste ekleme yap yapma demiyoruz ama herşeyin bir zamanı var.O tür sitelere ekleme yaparken karşılıksız yani kodsuz sitelere ekleyin linkinizi.Sitenizi toplist kodlarıyla doldurup daha ilk anlardan itibaren link sayınızı 15-20 ye çıkarmanın bir anlamı yok.Siteniz hem çöplük gibi görünecektir hemde google amca sizi hiç sevmeyecektir.Onun için yeni siteyi kodlu toplistlere eklemekten uzak durun.Mümkünse eklediginiz siteler karşılıksız olsun.
Bir başka mesele backlink kasma olayı.
Ben x kelimesinde yükselmek istiyorum ve hemen backlink almak istiyorum zararı varmıdır?
Bir zararı yoktur herkes gibi sende istedigin kelimede yükselmek istemen dogal bir istektir ama bunu en başlarda aşırıya kaçırarak yaparsan olmaz kardeşim.Herşeyin bir adabı var.Sen yeni açtıgın siteye 10-15 siteden hemen link verirsen sonra gidip yüksek pr li bloglara yorum yazarsan elbette senin için hiç iyi olmaz.
Backlink kasmak istiyorsan nn başta gidip açtıgın site ile bire bir örtüşen sitelerden link alman senin için faydalı olacaktır.
Neden faydalı olurki?
Google amca içeriktaş sitelerden alınan backlinleri hissederse senin siteni elbebek gülbebek diye sever.Sen film izleme sitesi açmışsın gidip futbol sitesinden link alıyorsun.Sana bu linkin ne kadar çok faydası olur desekte yanlış olur.Bunun yerine ilk başlarda içeriktaş sitelerden link almak hem bizim işimize yarar hem google amca bizi sever.İndexlenmeme olayımız varsa bu olay büyük ihtimalle ortadan kalkar.
Ha ne zaman bloglara yorum kasarsın?, ne zamna farklı içeriklerden link alırsın?
Zaman belli sitenin belli bir düzene koyduktan sonra, belli hit,pagerank vb gibi ince detayları oturttuktan sonra degişik sitelerdende link alabilirsin.Pek sorun teşkil etmez.

Son olarak sitemap,seo gibi işlemleri yapmış olmanızda ayrı bir avantaj olur sitenizin saglamlaşması açısından.Bunun yanı sıra sitenizi google ye ekleyebilirsiniz.Ama nasıl?Google ye "add url" yazdıgınız zaman URL'nizi Google'a Ekleyin diye bir baglantı çıkar.Site adresinizi, site ile ilgili açıklamarınızı yazdıktan sonra URL yi ekle butonuna basıp sitenizi google ye ekleyebilirsiniz.

Belki biraz uzun oldu ama kaba taslak olaylar bunlar.Özetleyecek olursak,Site başlıgına,konu başlıgına ve etiket sistemine dikkat etmek ve diger detayları atlamadan tam anlamıyla yerine getirmek en mantıklısı olacaktır bizim için.
TRWmX, Türk Webmaster X, Güncel Webmaster Bilgi Blogu: Yeni Site Actik Neler Yapabiliriz?