Merhaba arkadaşlar

Dün öğleden sonra 4 ten akşam 8-9 a kadar photohopta bir sorun ile uğraştım. Patch tool ile yada herhangi bir araç ile herhangi bir şeyi kopyaladığımda photoshop (ps) kapanıyordu. sebebini çok aradım fakat çözemedim. ps6, ps7 , cs2, cs3, cs4 hepsini denedim, hepsinde aynı sorun vardı. hatta sinirimden pc ye format bile attım. Fakat düzelen bişey olmamıştı. İnternette de araştırdım bulamadım cevabını. En sonunda neden olabilir diye düşünmeye başladım (bundan sonrasına gülebilirsiniz) jdownloader ile birlikte kullanıyordum ps yi. Bir yandan dosya indirirken diğer yandan ps ile montaj yapıyordum. En sonunda farkettim ki jdownloaderda bulunan linkgrabber hataya sebep oluyor. Yani ben ps de herhangi birşey kopyaladığımda, linkgrabber, clipboardda link arıyordu. Linki ararken ps ile bir çakışma oluyor ve ps nin hata vermesine sebep oluyordu. Tabi haliyle linkgrabber olayını devredışı bıraktım ve sorunsuz bir şekilde tekrar kullanmaya başladım ps yi.

Şu an belki böyle bir sorunla karşılaşmamışsınızdır fakat başına böyle bir durum gelecek arkadaşlar için sanırım iyi bir açıklama oldu.

Umarım faydalı olur sizler içinde

İyi Çalışmalar Dilerim