Merhabalar. Bu yazımızda senelerdir tartışılan bir konuyu ele alacağız google pr kalkacak mı ? Yazdıklarımızın hiç bir kesinliği yoktur sadece bir tahmin yürütme şeklindedir ve genel görünüşleri bir yazıda toplamaktır zira dünya devi olan google algoritmasını çözebilmek çok da kolay olmasa gerek
Yazımıza şöyle başlayalım genel olarak iki fikir hakim olmaktadır. Kimilerine göre google pr sistemi çok da siteler açısından faydası olmayan bir değerdir diğer bir düşünüşe göre sitenizin hit kaynağı, sıralamadaki en büyük fonksiyonlarından birisi ve site için link satışlarıyla fazladan bir gelir.
İlk fikir olan google pr değeri çok etkili değildir düşüncesine yakından bakalım genel olarak google siteye farklı yollardan bakar örneğin tasarım, konu güncelliği ve özgünlüğü ,iç linkler, dış linkler yani yüzeysel olarak bahsedecek olursak sadece pr değeri bir sitede başlı başına etken değildir. Bazı tecrübelerle bazen p1 hatta pr0 siteler benzer konularda pr4 de yayınlanmış konunun önüne geçebilmektedir. Buradan şöyle bir kıstas çıkarabiliriz. Google sadece pr değerine önem vermiyor ya da pr değeri bazen sıralamada önemli yer tutmuyor. Başka bir örnekte örneğin pr6 bir siteye google 25-30 ziyaretçi gönderirken pr1-pr2 siteye 2000 tekil ziyaretçide gönderebiliyor. Bazı kişiler pr değerim artarsa hitim de artar düşüncesinde fakat yukarıdaki örnekte olduğu gibi pr hit paralel gitmeyebilir.
Bu düşünüşün parelelinde bir fikir daha öne sürülmektedir google aslında sitelere gizli pr uygulaması gözetiyor yani göz önünde olan pr’lerin bir fonksiyonu yok. Bu fikir ilk zamanlar pek kabul etmesemde son zamanlarda kabullenmeye başladım.
Gelelim bir diğer düşünceye pr herzaman etikettir ve değerlidir düşüncesine bunun için sadece bir yazıdan alıntı yapacağım.
Pagerank ( bir marka olmuştur )
Pagerank ( bir büyük rant olmuştur )
Pagerank ( Google’nin en önemli silahlarından birisidir )
Pagerank ( sektörde rakipsiz tek dir )
pagerank ( bir vitrindir )
daha sıralayabiliriz..
Şimdi milyonlarca iş veren ve iş alan kişiler ve kurumlar bu ranta dahil olup öle ya da böle milyon dolarları götürürken……
Google pagerank silahını kim ne derse desin müzeye kaldırmayacaktır.
Siz olsanız kaldırır mıydınız ?
Genel fikirler bunlar.
alıntıdır
arkadaslar bi blogta gördüm paylasayım dedim benim fikrim kalkmaz pr googlenin en büyük silahı birseyin değişmesi demek herşeyin değişmesi demek yani pr kalkarsa bu googledeki tüm uygulamara yansır benim görüsüm bu tabi sizlerin ne olur bilmem?
kaynak