Merhaba arkadaşlar,
Birçok kişi burada link satışı yapıyor, özellikle PR'ı yüksek (5-6) sitelerden link alımları ben de yapıyorum ancak hep problem yaşıyoruz ve bundan sonra aslını söylemek gerekirse link satışı yapan sitelerden link almayacağım. Bunun sebebi PR6 olarak aldığımız link 10 güne kadar 2-3 e düşüyor, 3 aylık ödeme yapan biz madur oluyoruz. Site sahipleri bu durum karşısında çok duyarsız kalıyorlar. Link aldığım 6 kişide bu sorunu şu anda yaşıyorum PR5+ link eklettiğim 6 sitede de düşüş yaşandı!
Parayı sokakta toplamıyoruz, nick, site vs vermeyeceğim bu 6 kişi ile ilgili onların tamamı kendilerini biliyorlar zaten.
Ancak bundan sonraki link konuları için bir kural getirilse ve aldığımız linkler güncelleme harici düşüş yaşadığında ödememizi geri alabilsek? Böylece hem siteler link çöplüğüne dönmez, hem de link alanlar madur olmaz.
Diğer türlü adam link satışına başladığı gün alıyor sitesine 15 tane linki bir günde koyuyor! Hoooop uçuyor PR değeri. Olan o ödemeyi yapana oluyor. Biz şirketiz her ay ödeme çıkışı yapmıyoruz. Bu yüzden link alımlarında hep 3 aylık alıyoruz. Ancak linkin kaymağını yiyemiyoruz. Doğal olarak ben bu konudan şikayetçiyim. En azından r10.net üzerinden yapılan satışlarda bu tip düşüşlerde geri ödeme kuralı getirilse, uymayan kişi forumdan uzaklaştırılarak cezalandırılsa kimse madur duruma düşmez.
Hem site sahipleri para hırsıyla PR değerlerinden olmazlar, hem de çalışıp kazanıp iş yapmak için para harcayan bizler madur duruma düşmeyiz.
NOT : Konunun nereye açılacağını bilmediğim için buraya açtım. Farklı biryere taşınması gerekiyorsa taşıyabilirsiniz.