arkadaşlar öncelikle konuyu açan Selami arkadaşımıza ve yorum yazan tüm arkadaşlara teşekürederim.

şimdi domain sektöründeki sorunun nedeni tabiki 1 tane sorun değil birçok sorundan oluşuyor. başlıca sorunlar ise şunlar;

1-) Kriz
2-) Domain sektörüne yeni giren domainer lar ve webmaster lar
3-) Webmaster ların gelirlerinin düşüşü
4-) Kurumsal büyük şirketlerin bu sektöre girmeyişi
5-) Domainer arkadaşların domain alırken yada satarken hatalı strateji seçmesi
6-) Çok büyük umutlarla bu sektöre girilmiş olması

bence temel sorunlar bunlar;
sorunların detaylarına girmeden önce şu seo cu arakdaşlara birşeyler söylemek istiyorum.

arkadaşlar istediğiniz kadar seo yapın istediğiniz kadar reklam yapıp atmasyon akılda kalıcı jenerik olmayan bir domainle bi yere kadar yol alırsınız.
kendi domainlerimin ziyaretçi istatistiklerinden biliyorum bunu.

yani jenerik domain herzaman jenerik olmayan projelikten değerlidir.
jenerik olmayana yaptığınız seo yu backlinki jeneriğe yapıldığında jenerik olmayana takla atırır.

ayrıca yaşlı jenerikler en değerli domainler. yıllarda hiç içerik yokken birden içerik atıp optimize etiğinizde hemen indexlenip birinci sayfaya yada ikinci sayfaya çıkıyor 1 haftada backlink kasmadan.

burda noktayı koyalım.

--------------------

Sorunlarımıza gelince;
yukarıdaki sorunlardan bizim hal edemiyeceklermiz; kriz, wm gelir düşüşleri, kurumsal şirketlerin olmayışı

ama domain sektörüne yeni giren arkadaşlar çok büyük para kazanacağı bekletisi ile boştayken bile reglenmeyecek domainleri alıp büyük rakamlar istiyorlar.
daha öncede yazmıştım bu konuda

gerçek anlamda domain ticareti ile uğraşan arkadaşlarımızda eğer sadece domain işinden geçimini yapacaklarsa gerçekten durum vahim.
sadece domain işine bağlanmamak gerek. çünkü domain işi aynı zamaanda sabır işi
acele ederseniz 50 tl ye gidecek domain sabır etiğinizde 300 tl ye gider. daha önce yaşadım bunu.

fakat ümitsizliğe kapılmamak gerek. doğru satın alma ve pazarlama politikaları ile sabır edersek sabrın sonu selamttir inşallah arkadaşlar.