Film'e gidilmeli mi? bence kesinlikle gidilmeli, ama izlemeye giderken devasa aksiyon sahneleri beklemesin hiç kimse, zaten filmin anlatıldığı o ortamda öyle sahneler olmuyor, keşif'de veya karakol baskını esnasında bırak rambo gibi adam öldürmeyi kafanı mevziden çıkaramazsın.

Film'e giderken arkadaşlarım acaba yer bulabilirmiyiz diye endişe ediyordu, onlara söylediğim tek şey, merak etmeyin salon yarı olduysa ben ona bile razıyım ama keşke tek yer olmasada biz sonraki gün veya ondan sonraki gün izlesek dedim. Aynen dediğim gibi salonun yarısı anca dolmuştu, Türkiye'de Recep İvedik değilde, böyle bir filmin kapalı gişe oynadığını görmek isterdim..

Film'de kürtçe şarkı söyleyerek bayrak mı çekiliyor? evet 2 asker bayrak eskidiği için yeni bayrak takıyorlar, askerlerden biriside kürtçe bir şarkı mırıldanıyor o sırada o kadar, orada verilmek istenen mesajı anlayamayanlara ben ne desem boş zaten, son sahnede baskında o kürt askerde köpeklere karşı çatışırken şehit oluyor.

Kimileri çok sıkıcıydı gibi yorumlar yapmış, bu filme sıkıcı diyebilmek için insanın düşünme ve yorumlama kabiliyetini yitirmiş olması gerekir diye düşünüyorum, başının üstünden mermiler geçmemiş birinin o sahneleri gözünde canlandırması gerçekten çok zor.

Şuan Türkiye'nin gündeminde olan kürt açılımının üstüne öyle bir geldi ki bu film 2 senedir bekliyordum vizyona girsin diye, beklediğime gerçekten değdi.

Film'e puan verme konusuna gelince, ben verecek puan bulamıyorum şahsen, filme baktığımda ben, kardeşimi görüyorum, arkadaşlarımı görüyorum, gazi olan dayımın oğlunu görüyorum, ama illaki bir puan verilmesi gerekseydi en üst puandan 1 eksik verirdim niye?
filmin o son sahnesinde teğmen o köpeğin kafasına sıkıp benim içimi soğutmadı ya ordan kırardım 1 puanı. ( oradaki verilmek istenen mesajıda çok iyi anlıyorum fakat, o mesajda eksik kalsaydı keşke. )

Bu arada film'e 2 defa gittim, her seferinde gözümden akan yaşları engelleyemedim malesef, filmi izlemeyen, sadece afişine, 1 dakikalık fragmanına bakan burada iyiydi kötüydü diye yorum yaparak kimseyi yanlış yönlendirmesin.