tosunpasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
FileChecker sistemini öncelikle rapid de kullandım; HotFile'da da kullandım
Ama.. Burdaki bahsettiğim konu ile alakasız bir hizmeti cevap diye yazmışsın.
Ordaki hizmetin amacı dosya indirecek kişinin; indirmeden önce paylaşılmış linklerinin tamamının sağlamlığını kontrol etmek içindir.
Bu şekilde sen download'a başladığında dosya varlığından emin oluyorsun. Rapid için ihtiyacım yok çünki FireFox da bunu GreaseMonkey eklentisi ile kolayca kontrol ettirebiliyorum, hemde linklerin olduğu sayfada. Rapid e gitmeme gerek kalmıyor
Ayrıca ben paylaşım yapan biriyim; maksadı download yapacaklara veya benim istediğim sonucu vermicek bir kısımdan bahsetmiyoruz
Paylaşım Yapılan Dosya Yönetiminden bahsediyoruz. Elbette hangi dosya silindi silinmedi biliyorum,
Şuan HotFile da 4.500 dosyam var.
o kadar dosya yönetmek paylaşmak, hangisi nezaman ne kadar download edildiğini öğrenmek, Download edilmeyenleri ne kadardır edilmediğini öğrenmek, gereksiz olanları bulup silmek, mükerrer olanları bulmak gibi bazı TEKNİK bilgilere ihtiyacım var.
Bunlara Dosya Yönetim - Dosya Analizi de diyebilirsin
hah. bu işlemi HotFile da yapamıyorum. TR satış ayağındaki arkadaşımız bana, bu şekilde bir hizmeti vermekle sorumlu olmadıklarını belirtiyor.. Nedense bu cevabı ona sormadan aylar önce HotFile dan da almıştım. enteresan. Diğer paylaşım hizmeti veren firmaların hepsi bu hizmeti default veriyor iken.. hatta dosyada veya raporlama ekranında sorun var ise acil dönüş yapıp gerekiyor ise anlamadığım detayları yazarken...
HotFile bu tür bir hizmeti vermedi, vermek de istemiyor. NEDENSE ?
düşün. 1 dosya mükerrer kayıtlı veya hiç download edilmiyor, bulup silmen gerekiyor. Bunun için bütün dizinleri tek tek araştırman gerekiyor
1. Rapid de bütün dosyalara alfabetik dizili olduğundan liste ekranında bulup işlemini yapabiliyorsun. Rapid dosyalar ile ÇOK detaylı export file vermiyor. O işlemi RapidShare Manager isimli bir program ile yapabiliyorum
2. EasyShare alfabetik sıralı listeyi veriyor (Eskiden rapid gibi pages mantığı çok daha kötü idi. İletişim ile düzelttirdim.) Dosya yönetim ekranının üst kısmında çok geniş kriterler ile 2 farklı arama/sıralama ile istediğini yapabiliyorsun. Buna aktif link üstünden ismi değiştirmek de dahil
3. FileFactory... Dosya Yönetim ekranında sol alt kısımda arama kısmına dosyanın adından herhangi parçayı yazıyorsun. alt dizinlerde arama yapıp sana listeliyor. Ve liste ekranından mouse ile istediğin işlemi yapabiliyorsun. İsim değiştirme dahil
Dosyanın upload zamanı, EnSon download zamanı, gibi bilgilere sahip değilim
Bana dosya yönetim adını verdikleri ekranda enson download zamanı için 3 ay önce, 1 hafta önce, 3 gün önce gibi ne olduğu tam detaylı-belli olamayan zaman dilimlerini yazıyor ekrana
Evet Alt dizinler açıp dosyaları gruplandırabiliyorsun ama o ekranda az önceki bahsettiğm bilgilere ulaşamıyorsun.
Kısacası dün 697 dosyam indirilmiş. kazancım 2.4$ ama.. Gold olsa idim 6.9$ olacak idi.
Çünki HotFile kazanmaya paylaşım miktarım artmaya başladığında kazanç seviyemi en alt seviye ye çekti

o zaman size sadece tavsiye verebilirim bir konuda. ne kadar çok dosya upload ederseniz o kadar kontrol edilebilmesi zorlaşır. aynı zamanda rankin dusmesine sebep olacaktır.
benim size onerim; çok fazla dosya upload etmeyiniz. ( gunde 17-20 arası kazanan biri olarak). örnek olarak ben sadece 250-300 kadar dosyayı kontrol ediyorum ve bunların sürekli olarak indirildiklerini takip ediyorum. sayı az olduğu için takip etmesi kolay oluyor ve en önemlisi dosyalar sürekli indirildigi için rank hep yuksek kalıyor. sızın kadar dosyayı ıdare etseydım belkı ındırılme sayısı cok fazla olurdu ama rank mutlaka bronzdan yukarı cıkaramazdım sahsen ben.

dosyalarınızın sayısını azalttıgınız zaman kazancınızda cıddı azalma olacaktır kısa donemde . bu durumda nasıl eskı kazancınıza ulasacaksınız? cevap: herbir dosyanın ındırılme mıktarını arttırmak. belkı cok dosyanız olmayacak ama eskıden bır dosyanın ındırılme sayısının 2 hatta 3 katına ulasmak zorundasınız. bunu nasıl yapacaksınız? cevap: daha cok forumda paylasım yapmanız gerekiyor.

daha az dosya + dosya basına daha cok ve (sık) ındırılme= yuksek rank

evet hotfile istatiskler ve dosya yonetim ve analizi konusunda biraz yetersiz kalıyor. her filehostun ustun oldugu bir script var. hotfileda ise biraz ondan biraz bundan mantığıyla hareket edilmis gibi hepsinden birazı var.