winnt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kalıcı bağlantıları postname şeklinde yap. yani kategori/postname şeklinde gereksiz ve wp taksonamisine aykırı. çünkü aynı içerikten iki veya daha fazla url oluşacak ve bu sana seo anlamında yarardan çok zarar getirecektir.
etiket kullan, örneğin a türküsünü hem b hem de c okuyor. a türküsüne b ve c etiketlerini ata. daha sonra etiketleri kendine göre listeleyebilirsin.
Yeni wordpress kullanıcılarını yanlış bilgilendirmeyelim. Category/postname sef yani kalıcı bağlantısı seo için en uygun bağlantıdır. Bunun geniş algoritmasını açıklamaya gerek yok.
Ne için uygundur derseniz Haberler kategorisine içerik gireceksiniz bunun için önemli değildir postname kullanıp linkleri kısaltmak daha mantıklı ama film izleme, dizi izleme, müzk dinleme vs. vs. gibi kategorinin önemli olduğu sitelerde en mantıklısı category/postname' dir genelleme yapmayalım.
mahocan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wordpress sitemde kalıcı bağlantı ayarlarını kategori / post name olarak ayarladım. Bazen bir yazıyı 2 hatta 3 kategoriye yazmak zorunda kalıyorum. Böyle olunca wordpress alfabetik olarak ilk kategoriye yazıyor kalıcı bağlantıyı. Bazen kalıcı bağlantı ayarının öyle olmamasını istiyorum.
Bunu düzeltmek için yazıyı düzenleyip istemediğim kategoriyi silip kaydedip yeniden düzenleme yapıyorum ama wordpress kalıcı bağlantıda kategoriyi yine alfabetik olarak ilk kategoriye atıyor.
Konunun tam anlaşılması için örnek veriyorum.
Site türkü sözleri, videoları sitesi. Bir türküyü bir den fazla sanatçı söylüyor. Aynı yazıyı 2 kez yazmamak için bir yazıda birleştiriyorum. Bu durumda alfabede ilk sırada yer alan sanatçıya kalıcı bağlantı veriyor. Ben diğerine kalıcı bağlantı istiyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..
Site Türküler Geçidi -www.zerennet.com
Anladığım kadarıyla sorunun çözülmemiş demek istediğin şu Şarkı: Ele İnat bu şarkıyı bir kaç şarkıcı söylüyor Şarkıcı: Murat Dalkılıç, Okan haliyle sen kategoriden ikisini seçiyorsun ama sadece murta dalkılıç indexleniyor.

Bunun çözümü olmaz güzel kardeşim tek tek eklemen gerekecektir. Amacın site içinde ulaşılması ise zaten Okan' a tıkladığındada Ele inat şarkısını görecektir. Tavsiyem kalıcı bağlantını değiştirme senin siten sanırım müzik dinleme sitesi bak şimdi.

Örnek - 1: http://www.asd.com/murat-dalkilic/ele-inat-dinle
Örnek - 2: http://www.asd.com/ele-inat-dinle

Örnek-1 senin için daha uygun hem murta dalkııçtan hit alacaksın hem ele inatdan
Örnek 2' de murta dalkılıç kategorisinden alamazsın hit sadece ele inat şarkısından gelir. Zannetmeki Okan Ele-inat yazdığında örnek-1 cıkmasın bal gibi de çıkar emin ol

Herkese kolay gelisn iyi çalışmalar...