axikedi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belirli kriterlere göre domainlerin değerleri belirleniyor.
-jenerik olması
-keyword kelimeler içermesi + Seo uygunluğu
-alakalı olduğu sektör
-3/4 harf ya da rakamdan oluşması
-yaşlı olması
-pr değeri ve backlinkleri
-projelendirilebilirliği
vs. vs.
Bu tür etkenler domainin değerinin belirlenmesinde kullanılan etkenler..
Benimse şu konuda bir tespitim var.
Domain için mi Proje?
Proje için mi Domain?
Domaini neden alıyoruz, neden alınır? Alıp-satmak içinse kar-zarar mutlaka olacaktır. Alıp projede kullanacaksak zaten getirisini/masrafını hesap etmiş olmamız gerekir.
Domaincilerin ortak sıkıntısı son kullanıcıya ulaşamamaktır. Proje yapacak kişiler bizi daha kolay bulabilmeli ya da domainlerimizi kullanabilecek insanları biz bulmalıyız.. Ortak bir platform kurulmalı.. Gerekirse ortak bir sistem yazdırılıp herkesin yine kendi domainini kontrol altında tutarak pazarlanması sağlanmalı. 20 domainci 50'şer lira(ya da biraz daha fazla) verse güzel bir sistem yazdırılabilir. Domain işi ile uğraşanlar birbirine benzeyen sistemlerle domainlerini tanıtmaya, pazarlamaya çalışıyor..Gereken rekabet ortamı oluşmuyor.. Rekabet ortamı yaratamıyorsak ya da rekabet bize zarar veriyorsa birlikte hareket etmek daha faydalı olabilir.
Herkes yine kendi domaininden sorumlu olur, yine kendi domainini pazarlar. Ama belirlenecek kurallar sınırında yapılır bu işler.. Platforma dahil olan kişiler birbirine domain satmaz..
Tekellerden şikayetçi oluruz, tek elden istedikleri gibi yönetiyorlar diye.. Ama maalesef şu durumda domaincilerin para kazanabilmesinin tek yolu tekel olmaktır. Bu tekel sayesinde hem satışlarımız artar hem de kaliteli domainlere verilen fiyatlar..
Kabaca böyle.. Şimdilik aklıma gelen değil de yazıya dökebildiklerim bu kadar..
ortak bir paltform hazırladım ama sağolsun isimtescil.net yüzünden tam faaliyete alamadık hosting yüzünden.

herkesin domainlerini sergileyebileceği ilan verebileceği bir site yakın zamanda

Allah nasip ederse faal olacak..

ikinci değinmek istediğim konu ise pr li domainler
arkadaş prli domin lazım die konu açıyor pr4 pr3 domainler teklif istiyor teklif edincede ya biz 20 30 tl bişey arıyoruz..
Ya allah aşkına bir domaine pr 3 pr 4 kazandırmak için kaç link satın almak gerektiğini hesaplayın ve pr4 bir siteden kaç paraya link satıldığınıda hesaplayın ama adamlarda haklı çünkü o fiyata domain azda olsa buluyorlar

3üncü nokta tam can alıcı nokta aryıp fiyat isteyen arkadaş direk siz kaça aldınız sorusudur.Haliyle kendi regleyen arkadaş yalan sölemeyen biriyse ben kendim aldım 15 tl verdim der adamda 30 50 tl yeter size dior . 1000 dolara aldım dese 1100 dolar demez aşağı çekmeye çalışır velhasil bu iş tam başlı başına problem.
Nerden bulaştım bu işe ben