Genel olarak şu kanıya vardım ki, webmaster arkadaşlar konunun bilincinde ve anlatmak istediğim hedefine ulaşmış. bu sevindirici birşey. İnternet reklamcılığının "reklam körlüğü"nden kurtulması için yapılabilecekler hakkında da tartışabilirsek güzel olur bence.
Bazı arkadaşlarımızın da değindiği gibi reklam çöplüğüne dönmüş siteler oluşturmaktan vazgeçmek buna en güzel çözümlerinden biridir bence.
Daha çok kazanmak için kaliteyi artırmak şart, böylece hedef kitle oluşturulursa gelen ziyaretçi de istekli olarak reklama tıklar.

Konunun çok dışına çıktım galiba. Ankete "sadece ilgimi çeken reklamlara tıklarım" seçeneğini eklemediğime pişman oldum. Sonradan da değiştiremedim.

Bu konuda fikirlerini beyan etmek isteyen arkadaşlar lütfen yazsınlar. Bizim için önemli bir konu olduğuna inanıyorum. Ama lütfen işi yasadışılığa dökmeyelim. Sonuçta reklam verenler ödüyor bize bu paraları, onların hakkına girmeden uygun adılar atalım.

Video ve yazı hazırlayabilecek arkadaşlar varsa buyursun hazırlasınlar. İsterseniz sırf bu konu için bir site de hazırlayalım ve orada bir platform oluşturalım. Maksat herkes görsün ve tüm kullanıcılar reklamlara tıklasınlar.
Evet, değerli görüşlerinizle devam edelim...