şu andaki şartları konusunda bilgim yok.2006 yılında finanswebpos şirketime aldım.Daha doğrusu almak zorunda kaldım hem başlangıç maliyeti daha uygundu hemde süre olarak daha kısa zamanda dönüş yaptılar.

Bu tarzdaki işlerde eğer e-ticaret yada bir çok ürün satmıyorsanız ortak ödeme sayfasını kullanmak o zaman mantıklıydı.Bizde finansbank ın ortak ödeme sayfasını kullanarak onay aldıktan sonra kullanıcının işlemini gerçekleştiriyorduk.

Bir müşterim arkadaşının kredi kartı ile alışveriş yapmış.Aradan 20 gün kadar geçti meblağ ufak olduğu için bloke kaldırmak istemedim.Bankadan aradılar alışverişe itiraz ediyorlar ya faturanızı gösterin yada parayı geri ödeyin diye.Elimde tüm bilgiler var ama eğer ticaret ile uğraşıyorsanız T.C. kimlik numarası ve vergi numarası haricinde başka bir yere fatura kesemezsiniz.Doğal olarak bizde alışveriş tarihinde başka birinin adına faturayı kesmek zorunda kaldık.(yanlış verilen bilgiler muhasebeye yansıdığında satın alan kişiye ulaşamadık.)

Buraya kadar detaylı anlatmak istedim ve özellikle ortak ödeme sayfası kullanarak kullanıcının şahsi bilgilerinin banka tarafından alınmasını istedim.

Asıl civcivli bölüm banka bu paranın geri ödenmesini talep etti.Bahsi geçen para bloke olarak hesabımızda durmasına rağmen bizden normal şirket hesabımıza parayı yatırmamız oradan geri ödemenin yapılmasını istedi.Yani elimize almadığımız bir parayı yeniden geri verecektik.Günlerce kavga ettim sıkıldım geri ödedim.Anlaşmamız üzere bloke süresinden sonra parayı geri alabildim.

Çok basit olarak yaşadığımız bir bölüm.
Fazla detaya girmek zorunda kaldım tekrar okudum tekrar sinirlendim.

özetle eğer aylık 20 30 40 50 bin tl civarlarında satış yapmayacaksanız ve satış yapacağınız üründeki kar marjınız %10 dan az ise bence uğraşılmaz.

saygılar