KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre dizilerin hiçbir suçu yok ve onlar belki en masum olanlar. Asıl terbiyesizleşen birileri varsa o da biz gerçek hayattakiler
Katılmıyorum müdür. Bunların hepsi amerikanın pompalamasıyla gelişen bir kültür. Tüm dünyayı amerika yapmaya çalışıyorlar. Apolitik aklı şeyinde gerizekalılar sürüsü yapmaya çalışıyorlar.

Bakın bu sadece Türkiye'de böyle değil. Tüm dünyada medya ve medya üreticileri Amerika kökenli bilgiyi kullanır. Çünkü show business ın ve medyanın ana vatanı amerikadır.

Yemekteyiz, Var mısın yok musun programı bile amerikan menşeilidir. Hep bilmeden, hiç bir şey haketmeden şansla kazanılan yarışmaları öne çıkarıyorlar. Hem de aç gözlüleştiriyorlar insanları. Her yarışma başlangıcında insanlara ne kadar iddialı olduklarını söyletiyorlar. Asgari ücretin 600 lira olduğu bir ülkede 100 bin lira ödülü beğenmeyip şansını zorlayacak adamlar üretiyorlar ekranlarda. Bir de hayatı boyunca bir baltaya sap olamamış adamlar kutunda ne var ne hissediyorsun diye medyumluk yaptırıyorlar. Ulan sen zaten bir şey hissetsen 500 milyar diye maymun olmazdın televizyonda dedirtmiyorlar kimseye. Amaç kaderci bir dünya yaratmak.

İlkokul mezununa yemekteyiz, var mısın yok musun dayıyorlar.
Üniversite mezununa s*x and the city, desperate housewives dayıyorlar. Yanına bir bardak LOST bir tutam Heroes ve 2 tatlı kaşığı X files da koydun mu tadından yenmez. Koca üniversite okumuş bilimsel disiplin görmüş adamları parapsikoloji ve ilahi kader kavramlarının kölesi müritler yapabilirsiniz.
Hem de en fazla 3 sezonda.

Şimdi televizyonun diğer bir özelliği de görünen her işi meşru kılmasıdır. Melekler Korusun diye bir dizi var. Çok şirin bir dizi. Ama o dizide kızlar üniversite okumak için istanbul a geliyor. Sevgilileri var ve aileleri ile çatışıyorlar ilişkileri yüzünden.
Tamam güzel diyorsun aşk falan. Aşk aile yaş yasak tanımaz.
Ama kızlardan biri sevgilisinden hamile kalıyor. Ailesi tarafından reddediliyor. Ama işi ve arkadaşları ona sahip çıkıyorlar.
Bu üniversite hayali kuran çocuk yaştaki kızların beyninin içine eder. Çünkü bir rol model sunuyorlar. Üniversiteye giderim, aileme baş kaldırırım, sevgilimle takılırım, hamile bile kalabilirim modeli... Ben bu ülkeye bundan daha fazla zarar verebilecek bir şey bilmiyorum.
Açıkça söylüyorum 10 sene sonra üniversitede hamile kalan kızların oranını bir incelesinler. Bugün bilinçaltına ekilen tohumlar bunlar.