Tak başına firma olunmaz.
Dışarı çıkıp iş görüşmesi mi yapacaksın? İçeride oturup web sitesi mi yapacaksın? Gelen aramalara oturup yanıt mı vereceksin?
Bakın beyler profesyonel düşünün. Eğer müşteri potansiyeliniz varsa kobilere bu işi satabiliyorsanız tasarımcı arkadaşlardan biri ile anlaşın. Siz gidip iş bulun takip edin tasarımcıya yaptırıp teslim edin. Ücreti tahsil edip tasarımcıya verin.
Eğer benim tasarımım iyi ben siteleri yaparım diyorsan işi bilen satışçı iyi bir elemanla anlaşacaksın. O iş getirecek ona pay vereceksin.
Yok ben hosting de satarım, tasarım da yaparım, çıkar iş de bulurum, fatura da keserim, stopajda, ben FANTASTİK TEKLİYİM diyorsanız batmanız kaçınılmaz.
Ben de uzun süredir taşeron ve freelance iş yapmaktan sıkıldım. Kendi adıma bir firma kurayım diyorum. Ama tek başıma olmaz. Eleman bulmak, çalıştırmak, elemanı yönetebilmek, işletmeyi yönetebilmek, ticari yönetimi bilmek lazım.
Ben bunların hepsini bilmiyorum.
Eğer ortaklığa gidecekseniz iş bölümü yapmanız lazım. 5 webmaster bir araya gelirse bir nane olmaz genelde. Bir yazılımcı bir tasarımcı bir hostingci bir pazarlamacı ve bir muhasebeci bir araya gelirse başarı yakalanabilir.
Yoksa tek kişilik işlerle bir yere varmak imkansıza yakındır.