Sistemin yapısını bilmeden ahkam kesmek oldukça zor hocam. Yalnız belki bir fikir verebilirim.

Son php dosyalarının içerik, isim ve klasor adreslerini genel bir database içine ekle. Tabi database ve hostinge özel diğer ayar dosyalarını değil. Daha sonra bir php dosyası ile güncelleme yapacağın sunuculara bağlanıp tüm klasör ve dosyaların içeriklerini database içinde son sürüm ile karşılaştır. Eğer farklıysa database içindeki kodu o dosyaya içerik olarak yazdır.

Eğer bu update eden dosyan gelişmiş bi dosya olurda tüm sistemlerin ftp bilgilerini vs. otomatik tarayarak bu işlemleri yapacak kabiliyette olursa iki de bir ftp bağlan, değiştirme tarihi bak vs. gibi düşüncelerin kalmaz tüm sistemlerin hızlıca güncellenir.

Bunun bir başka şekli ise en başından tüm kodları database içinde saklamak. Hosting içindeki tetikleyici dosya genel bir databaseden devamlı güncel tuttuğun kodları çeker ve çalıştırır. Bir aralar bunu denedim ama 8 defadan fazla eval iç içe çalışmadığından ve çeşitli sınırlayıcılarla karşılaştığımdan vazgeçtim. Bazen sunucu izinleri, bazen karakter setleri uğraş uğraş bıktırdı ama uğraşılırsa yapılır bir sistem diye düşünüyorum.