flashby adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaş sen bir girermisin Akbank ve Türkiye İş Bankası ye. akbankın sitesi sadece div lerle olayı bitirmiş hiç tablo vs. yok. ama iş bankasına girdiğimizde adamlar 9 kere tablo açıp kapatmışlar ama akbankta hiç tablo yok. görünüş itibarı ile ikiside gayet kaliteli gözükmekte. bu siteler sanırım yeterince global arkadaşım. bana göre div lerle yapılmış bir site prefabrik bir konut gibidir. tablolar kullanılarak yapılmış bir sitede betonarme bir konut gibidir benim gözümde. tablo içlerinde css ve divler kullanılabilir elbette.
Türkiye iş bankasının sitesi google'da banka kelimesinde 91. sırada Akbank ise 55. sırada. Bu bankaların seo çalışması yaptığını zannetmiyorum. Google da üst sıralara oturmak gibi bir gayeleride yoktur zaten. Ama sen seo açısından da bir cevap istemiştin ve işte sana cevap.

İlk mesajını tekrar okudumda full div cssli sitelerin geç açıldığını yazmışsın böyle birşey olamaz. Olsada sorun cssden ya da divden kaynaklanmaz. Zira öyle bişey cssin mantığına ters öyle birşey olsaydı bugün kimse css kullanmazdı.

İş bankası sitesi konusuna geri dönersek konuya ilk mesajımda css siz bir sistemde javascript kullanamazsın ya da çok zorlanırsın demiştim. İş bankasının sistemine bakarsan javascript kullanması gerektiği yerlerde divlerle çalıştığını görürsün. Sonuçta ikiside aynı işi yapmışlar ama birisi yola çıkarken tercih ettiği sistemi bi yerde terketmek zorunda ,kalmış diğeri ise başladığı gibi bitirmiş.

Yani sırf javascript için bile olsa tercihim css / div' dir.

Not: Her sitede olmasa da bazı sitelerde tablo kullanmak zorunda kaldığımız oluyor her ne kadar sıfır tablolu tasarımlar tercihim olsada özel durumlarda araya sıkıştırılmış bir iki tabloya karşı değilim.