Benzer birşeyi de ben yapıyorum.
Ne var bunda. Bir ticari alanda ilk sayfada 6-7 sitem var. Hepsinde farklı tasarım telefon numaraları ve farklı şube adresi var. Fiyatlar da farklı. Birinde bir ürünü indiriyorum diğerinde başka bir ürüne kampanya yapıyorum.

Biri bana bunun neresinin yanlış olduğunu anlatsın lütfen.
Sen televizyon alıyorsun. Adam üzerine vestel yazıyor başka fiyat istiyor, regal yazıyor başka fiyat istiyor. Aynı fabrikada aynı firmanın birden çok sitesi olamaz mı?

Açarım bir şirket. Hepsiorada.com diye bir site açarım. Sonra giderip ucuzunerede.com diye site açarım. Farklı fiyatlar ile çalışırım. Bunda dolandırıcılık nerede? Ürün satıp malı mı göndermemişiz? Birini mi dolandırmışız? Aynı sokakta bir adam 2 farklı isimle 2 dükkan açamaz mı?

Adamlar dolandırıcıymış suç işlemişler gibi anlatıyorsunuz. Eğer internetten araştırma yapacaksan google i kendine referans alıyorsan nasıl arayacağını bir web sitesinin arkasındaki firmayı nasıl değerlendireceğini de bileceksin.

Benim bu birden çok site olayını yapmamın nedeni müşterilerinalternatifi olmamasıydı. Yani ben ilk sitemi açtığımda başka firmaların hiç biri internet diye bir şey bilmiyordu. Ben de müşterilere seçenek sunmak istedim. Malum pazarlamanın önemli kıstaslarından biri seçenektir. Bir siteme daha ucuz kalitesi düşük ürünleri koydum. Diğer siteme kaliteli ama pahalı ürünleri koydum. Başka bir siteme hem pahalı hem ucuz ürünleri karıştırdım. Uğraşmaktan sıkıldığım fiyat güncellemeyi unuttuğum sitelerden bazen zarar edecek fiyatlardan sipariş alıp gönderdim. Şimdi bu alıcının uyanıklığı olmuyor da çok site açmak satıcının mı ahlaksızlığı oluyor.

Her sitede ayrı kampanya yaptım. Şimdi benim sitemin bir sürü başka firmaların açtığı rakip siteleri var. Ama seo konusundaki deneyimim ve bu işe hepsinden önce girmiş olmam nedeniyle benim sitelerim hedef aramalarımda ilk sayfayı işgal etmiş durumda.

Şimdi ben *********** mıyım? Haksız rekabet mi ediyorum? İnterneti keşfedememiş, SEO ve SEM nedir bilmeyen vizyonu küçük rakiplerim varsa bu benim suçum mu?
Öyle bir yazmışsınız ki adam sanki seni kazıklamış. Ürün alacaksan sorarsın fiyat alırsın en uygun yerden alırsın. Adam her siteye farklı fiyat yazar.

Bin tane site açarım hepsine aynı ürünü koyarım farklı fiyatlar ile satarım. Bundan kime ne? Serbest piyasa değil mi? Ayrıca google web sitelerini mi değerlendiriyor firmaları mı değerlendiriyor? Bir firmanın birden çok sitesi bir arama sonucunda görünmez diye bir kural mı var google kullanıcı sözleşmesinde?

Etik değil derken hakkınızı hukukunuzu bilerek söyleyin. Tüketici olarak sizin haklarınız varsa satıcı olarak bizim de haklarımız var. İstediğim yerde istediğim ürünü istediğim fiyattan satarım. Hesap mı vereceğim? Faturamı kesiyorum vergimi ödüyorum malı gönderiyorum. Alıcı olarak senin işin işine gelen yerden almak.