go44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durum etik olmadığı için ben bu konuyu açtım arkadaşlar..Tabiki bu aslında normal bir durum google açısından. sitelerinde seo bile yok adamların.
Adamlar ugrasmis ilk siraya cikmis. Musteride kendisine Google'i referans almis. Adamlarda Google'da yukselmis. Yaptiklarinda yanlis bisey yok. Zaten karli bir alandaysa, tum sirketler ayni seyi yapar. Yani musterilerin hepsini ele gecirmek icin, onlarca satis kanali acar. Ama farkli sirketmis gibi musteriye fiyat teklifi sunmalari sadece etik acidan yanlis degil, ayni zamanda suc. Bariz dolandiricilik var. Google'i falan birak, musteri gibi adamlardan teklif al, sonrada rekabet kuruluna basvur.

Acikcasi ben yurdum insanini pek anlamiyorum. Bu konuda bile hersey normal diyenler cogunlukta. Bariz dolandiricilik var yahu. Ortada rekabet yokken, rekabet varmis havasi yaratip, vatandas dolandiriliyor. Tartisilan konu adamlarin google'da ilk ona 7-8 site ile girmesi degil. Musterilerine farkli sirketmis gibi gosterip, istedigi fiyati kakalamasi. Vatandas 4-5 sirketten fiyat teklifi aldigini saniyor, ama ayni sirketten fiyat teklifi aliyor. Resmen Turkiyenin civisi cikmis. Ahlaksizlik artik dizboyu degil, bogaza kadar gelmis. En kotusude bu konunun bile etik oldugunu onlarca kisinin iddia etmesi. Etik olmasini birakin, dupeduz dolandiricilik var. 1. dunya ulkelerinden birinde olsa, sirket sahibi hapse girer.

go44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrıca ben seo kodlamasından falan pek anlayan kişi değilim bana bu konu da ücret almadan yardım edicek seo dan anlayan değerli arkadaşlar varsa dua ederim ...
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Isine gelmedigi icin ilk 10'daki sirketleri etik olmamakla sucluyorsun, sonrada insanlari bedava calistirmaya kalkiyorsun.

Eger kizilay, yesilay, cocuk esirgeme kurumu, afrikadaki acligi onleme fonu vs gibi yardim kuruluslari icin bir SEO kampanyasi yapilacaksa, sadece ben degil, bu sitedeki onlarca kisi seve seve katkida bulunur. Benim anladigim kadariyla karli bir is alani bulmussun. Bu alana girerek para kazanmayi dusunuyorsun. BUraya kadar hersey normal. Ama sen para kazanirken, senin para kazanmani saglayacak insanlara ucret vermeyi dahi dusunmemen ne kadar ahlaki acidan dogru? Dedigim gibi yardim kurulusu olsan, bir nebze anlarim. Ama para icin bir ise giriyorsun, ondan sonrada sana para kazandiracak insanlara para vermeyi dusunmuyorsun. Garip bir vaka.

Yani param yok, ama bu sitenin kazancinin su kadar oranini SEO uzmanina veririm dersen anlayacagim, ama bedava yaptirmaya kalkmak sence ne kadar ahlaki?