Bu piyasanın içinde olan herkez bilir ki GoogleOS'tan bir çacık olmaz.
Linux çekirdeği üzerine inşaa edilecek bir işletim sistemini kim neden kullanır ki.
Şu an resmi olarak 54 tane linux yazılımı var aynı çekirdeği kullanan.
Sistem kaynağını az kullanırsa diye yazılmış ama windows7 işletim sistemi PentiumII 266mhz işlemciye kurulup 96MB ram ile çalışabiliyor. Microsoft yeni işletim sistemi ile paraya para demiyecek kesinlikle.
Şu an dünyanın en güvenli işletim sistemi windows 7 dir. Linux yada Mac işletim sistemlerinde daha az güvenlik açığının çıkmamasının sebebi virüs yazarlarının bulaştırmak için bir gayret göstermemesinden kaynaklanıyor. Yüzmilyonlarca bilgisayarda kurulu bir işletim sistemine sızmak için gayret göstermek binlerce bilgisayarda kurulu bir işletim sistemine girmekten çok daha fayda sağlar bir hackera. O binlerce bilgisayarında büyük çogunluğu sunucu. Kullanıcılarının kredi kartını ile giriş yapacağı bir browser arayüzü bile yoktur.
Şu an insanları, aynı şirketin iki işletim sistemi (arayüzleri bile %90 aynı) yazılımından yenisine geçişte zorlanırken, herşeyi sil baştan bırakıp başka bir işletim sistemine geçirtecekmiş google.... düşüncesi bile komik geliyor insana.
Herkez işini yapmalı. Google bir an önce şu spam sitelere bir çözüm üretecek projelere ağırlık verse herkez için daha hayırlı olacaktır