Milyonlarca kişi, açılış sayfası olarak kullandığı google.com'u ziyaret ediyor.
Adsense ile reklam sektöründe yüksek bir pazar payına sahip. (Kendi işletim sistemi reklamını yapmak için webmaster'lara tık başına ücreti artırması bile büyük bir hamle olur )
Youtube ile insanların gözünün önünden ayrılmayacak bir uygulamaya sahip.
Msn messenger gibi meşhur iletişim programına benzer bir iletişim programı olmadan sadece bir tek strateji ile milyonlarca kişiye gmail dağıtıp mail piyasasını alt üst edebilecek hem ince hem keskin fikirlere sahip.
Acer, Dell, HP, Intel, NVdia, Adobe, ASUS, Freescale, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments, Toshiba gibi firmalardan destek alıyor.
Cep telefonları için geliştirmiş olduğu Android mobil işletim sitemi ile yakaladığı başarıyı koruyor.
Bir de linux çekirdeği üzerine hazırlanacak olan bu işletim sistemini yeni doğmuş bir bebeğe benzetmek yanlış olacaktır.
Ayrıca açık kaynak yazılımı üzerine yapılacak olan Chrome OS ücretsiz olursa (büyük ihtimalle öyle olacak) kısa bir süre içerisinde işletim sistemi piyasasındaki en iyi yerlerden birini alacaktır.
Unutmayın, işletim sistemi konusunda şu ana kadar lider olarak devam eden Microsoft'u destekleyen bir çok yazılım yön değiştirebilir. Google'ın alternatif olması çok iyi olacaktır.
İnternete yön veren bir tek firma biliyorum, adı google.
Ve dünya hala Microsoft'a karşı Google'ın işletim sistemi konusunda rakip olup olamayacağını tartışıyorsa, Google çoktan Microsoft'a rakip oldu diye düşünüyorum.