ÖSS'de millet hangi bölüm daha çok para getiriyor onu seçiyor tercihini kullanıyor. Sonra 1-2 sene sonra pişman olup yeniden sınava giren bir sürü insan tanıyorum. Ben üniversiteye 2004 yılında girdim ve yurda yerleştim. Yurta hemen hemen herbölümden insan vardı. Hepsinin pembe hayalleri vardı. 2 sene sonra beraber başladığımız adamların hemen hemen yarısı pişmanlıktan bölüm değiştirip gerçek anlamda anladıkları bölümlere geçtiler. Kimisi 6 sene oldu hala okulu bitiremedi.
Yani benim de sana diyeceğim şu: Eğer seviyorsan ve gerçekten kafan alıyorsa, araştırmaktan yılmıyorsan ve çok sabırlı ise php değil, ne bilirsen bil bu dünyada aç kalmassın. Yoksa millet ben iyi kazanıyorum dedi diye, dur *** bende başlıyım şuna demek çok büyük yanlıştır. Zaten eğer bu alanda yetenekli değilsen çok kısa sürede sıkılacaksın ve herşeyi bırakıp anladığın işi yapacaksın. Biraz realist olalım arkadaşlar. Bana kalırsa butür işler biraz merakla alakalıdır. Mesela bende yaklaşık 1 yıldır php öğreniyorum ama tamamen hobi diye. İlgi duyduğum ve merak ettiğim için öğreniyorum. Tavsiyem sende böyle yap. Meraklı isen kafa yor. Yoksa beyin hücrelerine yazık.