smarty kasar sistemi birsürü tema motoru var ben yakında bir ders hazırlayacagım .
smarty ile pek vakit kaybetme bence
sorunuza gelince verdiginiz kodlar derlenip yorumlandigi icin bu şekilde degil mesela tmp olarak kullandığınız klasördeki herhangi bir dosyayı açarsaniz daha mantikli olur
Örnek bir dizi elemanimi yazdirmamda escape html kullanilan modifier şu şekle dönüşmüş halde
<?php echo ((is_array($_tmp=$this->_tpl_vars['sicil']['adiSoyadi'])) ? $this->_run_mod_handler('escape', true, $_tmp) : smarty_modifier_escape($_tmp)); ?>doğru hatirliyorsam 2000-2001 gibi kendime tasarim için motor yazayim derken smarty i incelemiştim. baya bir feyzde almistim kendisinden
şimndiye kadar 3 kere kendime has template motoru yazdim. özellikle precompiled olması. Yani tasarimin ilk başta derlenmesi ve bu derlenmiş dosya üzerinden daha sonra calismasi açısından smarty içerisinde benim gördügüm en performanslisi.
eburhan in ilgili bir yazisi vardi konuyla ilgilide;
eburhan.com Smarty gerçekten en iyi şablon motoru mu?
Yalnız yanlis anlasilmasin template motoru kullanilmali gibi iddiam yok. iyi derecede css2 standartlarinda kod yaziyorsaniz normal fonksiyon ve class larla hiç template motoru kullanmadanda bu işi halledebilirsiniz