yorum yazan tüm arkadaşlara teşekürler tabbiiki duadan Allah'tan şamamak lazım benim demek istediğim dinsel olarak deil sizde bilirsiniz bunu seytan bir melektir Allah'a karşı çıkmış lanetlenmiş bir melektir kıyamet gününe kadarda oda cezalandırılmayacaktır

ozamana kadar insanların kalbine ister batıl inanç diyelim ister nazar korku vesvese vererk kötü yola sürükler sürüklemese bile 2 arada bir derede bırakır insan şaşırır kalır

ben görünmeyen varlıklara karşı duamı ederim hamdolsun ama görünen hani derlerya yere bakan yürek yakan etrafta bir nazar eettimi iflah olmaz denilen
nazarı kuvvetli gözü dokunan kadınlar vardır orta yaşlı ve yaşlı olan tabbiri caizse cadı gibi görünen bu tip insanlar buralrda çok onlar için muska yani demek istedim

şansa muskasına gelince o na gerek yok aslında ama olmuşken inanmasak bile hani derler ya uğurlu param uğurlu kolyem falan her zaman yanımda işte bunun gibi içinde uğurlu muskam olsun istiyorum yani

yoksa işin içine dini boyutlarını katarsak herşey karışır tartışmadan ister istemez savunduğumuz şeyler için kalplerimizi kırarak ayrılırız amaç dini boyutlarını tartışmak deildir