Arkadaşlar yemek konusunu falan bahane ederek okuma hırsını azaltmayın. yurtdışında okumak hele heleki ab üyesi ve Yök denkliği olan bir üniversitede okumak Türkiye'de okumaktan çok çok daha avantajlıdır. 1'den fazla dil öğrenebilirsiniz. Tüm Ab ülkelerinde geçerliliği olan bir diploma alabilirsiniz. Damak tadı bir şekilde çözülür.Ama sırf yemeklerine alışamam diyede üniversite hayatı değiştirilmez. Bazılarıda kampüs olayı falan demiş. Eğlenceye değil okumaya gidecek adam oraya , tabiki eğlencede lazım ama bunu giderecek başka yerlerde mevcuttur. Birkaç arkadaş hariç hep önyargıyla yaklaşılmış bilginiz yoksa sorulan bölge hakkında bence yorum yapmayın. Sonuçta bir kişinin geleceği ile oynamış olabilirsiniz.
Konu sahibi arkadaşa şuradan bilgi almasını öneririm. Hiç değilse burda öğrenciler ile konuşur birinci ağızdan ne nasıl oluyor sorgulayabilirsin.
Hollanda Eğitim Sistemi - Hollanda'da Eğitim - Turkstudent Hollanda'da Eğitim - Turkstudent - Mesaj Panosu
------------------------------------
Bak Ukrayna için yaşayan bir kişi ne yazmış
Ukrayna - Ukrayna'da Eğitim - Turkstudent - Mesaj Panosu
Ki Ukraynada senelik harç 1000-2000$ ve masrafınızda çok az oluyormuş.
Yök denkliği sorunu var sadece. Ama kamuya girmeyecekseniz bunuda dert etmeyin başka birşeye yaramıyor zaten Yök denkliği.Gerçi sınavı var senede 2 sefer 100 üzerinden 50 alınca denklikte veriyorda sınav kazıkmış biraz.