erolife adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2000 kayıt access'i şişirmez. Kodlarını kontrol ettirmen daha ucuza mal olur.
arkadaşa katılıyorum, access 2000 kayıtla ve 20k hitle başedebilir. (hiç bi zaman mssql ve mysql alternatifi olamaz tabi)
php tavsiye eden arkadaşlar olmuş ama ne alaka??
sorun veritabanı veya sunucudan kaynaklanıyosa kullanılan script dili fark etmez. yani, php yazsaydın demek aslında keşke mysql kullansaydın anlamına geliyo.
access ten mysql e çeviren programlar mevcut. misal, mysql front ile kayıpsız bir şekilde alabilirsin verilerini. sonrasında access ile mysql sorgularında bazı değişiklikler yapman gerekecek. temelde aynı ama mysql bazı sql kodlarını desteklemez ve farklı çalışır. misal access te top 5, mysql sorgusunda limit ile kulanılır vs...
kodlarını kontrol et önce istersen, misal açılan record setleri kapatmayı unuttuğun yerler varsa açık bağlantılar şişirir. gibi...
not: asp kodlarındaki sql sorgularını mysql için yapılandırmak oldukça kolay bi iş. asp ve mysql kullanmaya devam ederek sorunu çözebilirsin. bi de bundan sonra sana tavsiyem access kullanma, çok küçük projeler için olabilir ama mümkünse tümden unut accessi. mysql ve mssql kullan. tabi db değiştir demeyin sakın demişsin ama kodlarım temiz diyosan başka da bi tavsiye gelmez ki...
kolay gelsin.

edit: mysql bazı sql komutlarını desteklemez ifadesini yanlış kullandım. sql sorgularında bazı farklılıklar vardır demek istedim.