Merhaba arkadaşlar, Drupal üzerine epey süredir çalışmaktayım. Belirli alanlarda scriptler yapıp satmak istedim daha önce fakat herkesin isteği farklı olduğu için (bende çok seçici davrandığım için) pek bişey çıkartmadım ortaya. Bu yüzden sipariş usulü çalışmaya karar verdim.
Drupal ile neler yapılabilir: - Gelişmiş haber siteleri yapılabilir.
- Sosyal gruplar için siteler yapılabilir.
- Gelişmiş portallar yapılabilir.
- Kişisel siteler yapılabilir
- Drupal sisteme Vbulletin entegre edilebilir (İster yeni kurulum ister daha önce faaliyet gösteren bir forum. Forum kullanıcılarınız aynı bilgiler ile drupaldende giriş yapabilirler. ister forumun ister drupalin üyelik sistemi kullanılabilir. Yeni drupal üyeleri forumada üye olmuş olurlar.)
- Video siteleri yapılabilir. (kullanışlı olur fakat benim pek tercihim değil)
- Proje siteleriniz yapılabilir.
Drupal kullanan siteler: https://www.r10.net/drupal/317319-dru...k-siteler.html Drupalde yapmanız size ne tür avantajlar sağlayacaktır?
Normal zamanda sıfırdan yazdıracağınız sistemlerde 2 ay gibi bir süreç gerekiyorsa drupalde max 1 haftada yapılabilir. (Tasarım durumuna göre değişebilir)
İstediğiniz siteye hem kısa zamanda hemde uygun fiyata sahip olabilirsiniz.
İlerleyen zamanlarda sisteme ek şeyler istediğiniz zaman çok fazla vaktinizi almaz belki siz bile yapabilirsiniz.
Peki nasıl çalışacağız:
İster kafanızda tasarlayıp tarif ettiğiniz bir sistemi söylersiniz, ister hoşunuza giden bir siteyi örnek gösterebilirsiniz. Fiyat konusunda Adam / Gün / Saat uygulaması yapmaktayım. Yani sizin istediğiniz sistemin süreceği saat miktarına göre fiyat değişmektedir.
Gündelik işlerimde/ofis işlerimde Saat başına 50 Tl Almaktayım fakat
R10 üyelerine [COLOR="Red"]Saat başı 25 Tl./COLOR]
Ofisimde elemanlarımdan birtanesi daha bu hizmeti verecektir. Aynı anda 2 işi birden çalışabiliriz. Dilerseniz ofisime gelip çalışmaya istekleriniz doğrultusunda devam edebiliriz.
Yukarda bahsettiklerim dışında yapılacak olan sistemde Seo Sef Ping Sitemap Google ads Optimizasyon türü çalışmalarda dahil olacaktır.
İyi Forumlar. Aklınıza takılan soruları bu başlık altında sorabilirsiniz.