The Hawk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurtdisi egitim alacaksan iyi düsünmen ve planlama yapman gerekiyor. Televizyonda hersey insana hos gösterilir. Deniz manzarali olmasi pek bir sey ifade etmiyor acikcasi bana.

Oranin yasamina alisabilecekmisin bu da var. Yani benim orta asyali cok arkadasim var. Tamam iyi insanlar ama mesela yemeklerini yemiyorum. Hatta yemek yaparlarken evlerinin 1 km yakinina giremiyorsun. Bizim yemek zevkimiz ile bakinca bu böyle.

Diyeceksin ki her sey yemek mi. Degil tabi ama cok etki ediyor. Insanlarin kokusu bile degisiyor. Inan dus aldigin su degistigi icin vücudun tepki veriyor.

Fiyat olarak bakiyorsan, Almanya veya Avusturya da daha uygun fiyatli üniversiteler var. Aylik 600 € civari masrafin oluyor buralarda da.

Neyse kafana koyduysan Yurtidi egitimi bu bir asamadir. Planlamani iyi yap öncelikle ve iyi düsün tasin derim...
almanya ve avusturyada eğitim dili almanca olduğu için pek sıcak bakmadım açıkçası..önemli olan ingilizce daha sonra yerel dil..

yemek olarak da antepli olduğum için kendi yemeğimi kendim yapabilecek kadar becerikli olduğumu düşünüyorum

ama işte aylık gider çok olmamalı yani 600€ biraz fazla benim için..okul masrafı ile birlikte nerden baksan 2k tl yi geçer..

ya hemen gidicem ya da bir sene daha girip şansımı deniycem..orta halli bi bölüm puanı gelirse zaten kesinlikle yurtdışını düşünürüm..çünkü Türkiyede doktor yada teknik üniv. mezunu mühendis olmadığın sürece ekmek yok..
işini burda oturtamazsan orda devam edebilme şansın ikinci planda her zaman hazır olarak duracak en büyük artılardan birisi bu..