Evet bugünkü konumda sitemize ekledigimiz içerigin uzunlugu veya kısalıgı ile ilgili bilgiler verecegim.Uzun uzun yazılarlamı yazılmış konular ziyaretçinin hoşuna gider veya işin özeti budur kardeşim hit uzatmaya gerek yok deyip yazdıgım uzun yazının özetini çıkarırım diyebilirsiniz.
Makalelerde genelde 100-150 kelimenin altına düşmeme vurgusu yapılır.Bundan kasıt nedir herkes bilmesede tahmini olarak yazdıgı makalenin biraz uzun görükmesinden başka birşey degildir.Uzun ve sıkıcı 150 kelimelik makaleler yerine kısa kısa 50 şer kelimelik yada 100 er kelimelik makaleler yazmak daha mantıklıdır bence.Neden?diyebilirsiniz.Çünkü halk tarafından bilen bir tabir vardır.Bizim millet pek okumayı sevmez yada uzun yazıyı okumaz diye.Madem öyle bizde ziyaretçilerimize kısa makalelerle işin özetini sunarız ve ziyaretçi kaybını önleriz.
100-150 kelimeyle anlatılacak bir konuyu 300-500 kelimeye kadar uzatmanın mantıgı yoktur.Bizim için sitemize gelen ve konuyu okuyan ziyaretçinin konudan istedigini alabilmişdir?Önemli olan budur.Eger ziyaretçi istedigini almış ve sıkılmadan sitemizden birşeyler ögrenebilmişse ve ziyaretçi bu sıkılmadan ögrenme duygusunu diger konulardada yaşamasışsa sitemize bir dahaki sefere girme olasılıgı yüksektir.
Demekki ziyaretçiye sunacagımız içerik kısa ve özet şeklinde olursa hem ziyaretçi kazanabilir hemde ziyaretçiyi sıkmadan bir dahaki sefere sitemize gelme olasılıgını yükseltmiş olabiliriz.
Tabiki ziyaretçinin bir dahaki sefere gelecek diye bir garantisi yoktur bu sitenizin içerigine ve kategorisine göre degişir.
Ozaman bir örnek verelim.Mesala bizim bir komik fıkraları içeren sitemiz var ve fıkralar genelde 100-300 kelime arasında ve her cümlesinde ayrı bir eglence var.Öbür taraftan diger sitedede komik fıkralar var ama 500 kelimeye kadar uzamış ziyaretçi okuyor okuyor bitiremiyor, eglenemiyor.Peki ziyaretçi bir dahaki sefere hangi siteye girer sizce komik fıkra okumak için?Tabiki birinci siteye girer.Neden?Hem kısa zamanda istedigini alır hemde eglenir.
Bunun için ekledigimiz içeriklerde mümkün oldugunca akıcı bir dil ve kısa teknik cümlelerle ziyaretçiyi memnun etmek en iyisidir.
Diyebilirsiniz ki benim konularım genelde sizin verdiginiz rakamların çok üstünde ama ben yinede sürekli ve kaliteli ziyaretçi çekebiliyorum.Elbette haklısınızdır.Benim verdigim rakamlar yada örnekler genelde içerigi kısa olabilecek siteler içindir.
Bir webmaster blogunda seo yapmayı anlattıgımızı düşünürsek tabiki 300-500 kelimeyle anlatmak mümkün degildir.

Kısaca ziyaretçiyi uyutmaya gerek yok arkadaşlar

Kaynak:
Uzun Konularmı Faydalıdır?Kısa Konularmı?
Bugün akşam Ankara'ya gidiyorum Salı günü geri evde olacagım inşallah sag salim dönersem makalelere devam edecegim.