** İlk olarak suan ne kadar Türkiye'de 81 il merkezinde 3G var denilsede, birçok ilde uç kısımlarda 3G yeterince etkili değil. Bu Vodafone özgü değil. Tüm firmalarda bu şekilde.

** Hizmete girmesini şebekeler değil, Telekominikasyon kurumu istedi. Verilen tarihin sonuna kadar 81 il merkezinde sistemin az çok kullanıma sokulmasını istediler. Operatörlerde baştan savma iş yaptılar.

** Sel sonrası Vodafone Ana Merkez göçtü. O kadar sorun olması doğaldır. Az zarar yok. Makinalardan tutun, bilgisayarlara kadar. Dataların hepsi eski haline alınmaya çalışılıyor. Ve tüm işlemlerin ana kaynağı da orası. Bu sebeple aksaklıklar geç ve zor gideriliyor.

** Sözleşme imzalama konusunda çok cahiliz. Sözleşme şartlarını okumayız. Ürünün detaylarına bakmayız ve sormayız. Alıyorum, Aldım misali. Acaba internetten sık sorulanları okudunuz mu hiç. Orada size detaylar verilmiş. Bulunduğunuz bölgede 3G'li telefonla hiç görüntülü konuşmayı denediniz mi. Bence hiçbirine bakmadınız. Bu konuda bu ürünü size satanda da, bu hizmeti verende de sizde de suç var.

** Sözleşme iptalinde 18 * 45 ödemezsiniz. Size verilen Modemin parası olan 200 TL civarı parayı ödersiniz ve kullandığınız datanın parasını. Bu arada ilk 3 ay ücretsiz olması münasebetiyle sizden eğer 3 aydan fazla kullandıysanız o 3 ayın ücretide alınır. Yani iptal ettiriyorum dediğinizde sizden maksimum 250 - 400 TL arası bir ödeme alınır. Bu arada size verilen USB Modem de sizde kalır.

** Burada ve kendi sitemde onlarca kez yazdım. Ağustos 2010 tarihinden önce 3G almayın diye. Peki neden. 2010 yılında 3G teknolojisi hemen hemen tüm Türkiye'ye dağılmış ve bazı iyileştirme çalışmaları tamamlanmış olacak. Bizim insanımız yeni bir şey görünce balıklama atlıyor, sonra filedeki balık gibi çırpınıyor. Bekleyin, araştırın, neye imza attığınıza bakın. Yok ilk bende olsun, ben daha önce bu işe gireyim, kimsede yokken bende olsun cümlesi yüzünden çok çektik, çokta çekeriz...

Sözüm sadece size değil, bu yazıyı okuyan herkese...