fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
phpbb 2 kullanıyordum,üstelikde kodlarını kurcalamayı çok sevmişimdir her zaman.phpbb 3 çıktıkdan sonra neden bilmiyorum ama hiç ısınamadım.1-2 kez kurup biraz zaman öldürdüm phpbb3 ile ama kanım ısınmadı ve ondan sonrada elimi sürmedim phpbb ye.biçok kişi gibi phpbb 2 sevenlerden olsamda phpbb 3 beni sarmadı özellikle tema olayı çok can sıkıyor phpbb de bence.
Merhaba fatihbaz valla aynen bende ısınamadım phpBB3 versiyonuna, kullanmıyorumda zaten phpBB3 ü, tabii insanlar kullansın güzel bir forum sistemi genede benim için phpBB3 ün en cazip yönü 3 ile gelen ORACLE desteği, çohu kişi bilmiyor bile oracle veri tabanı ile neler yapabilceklerini, bilseler kesin phpBB3 kullanırlar

rkal_net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçenlerde güncelleme yaptım, önceki sürümde kullandığım bazı modlar, yeni sürümde çalışmadı. Şimdi 3.06 rc sürümü çıktı, modların birde ona uyumu gerekicek şimdi. ÇOk beklicek insanlar.

Belki 1000 tane mod sayısı olucak phpBB de ama 100 tanesi anca uyumlu çalışır. Gerisi yazarlar tarafından geliştirilmez.
Evet bunla ilgili bir kaç yerde daha mesaj gördüm, ilginc valla phpBB3 artık her versiyon değiştirdiğinde kodlamasını büyük ölçüde değiştiriyor mu ki bu modlar OFSAYT oluyor??

Mesela phpBB2 zamanında bir eklenti çıksa örneğin eklenti 2.0.23 için çıksa aynı eklentiyi çok rahat 4-5 versiyon aşağıda kurabilirdik örneğin aynı eklenti 2.0.17' yede kurulabilrdi veya daha eskiye gidersek 2.0.14 için olan eklenti büyük olasılıkla 2.0.23 'ede uyardı.

Bunun nedeni demin sorduğum soru aslında, çünki phpBB2 versiyon güncellemelrinde bazı arada büyük değişiklik olsada phpBB2 nin alt yapısı çekirdeği functions.php dosyasındaki fonksiyonlar değişmezdi, veri tabanındaki tabloların isimleri değişmezdi, tabloların içlerindeki hücre isimleri değişmezdi. Böylelikle eğerki mod çok eski değilse %90 kurulurdu.