localhost ta sef link tanıtmak için ufak bi dikkat gerekiyo sadece. şimdi sen iis de özel hata sayfaları kısmından, 404.asp olan sayfayı, url seçip belirtilen dosyayı gösteriyosun ya (/404.asp şeklinde), aslında burda bi sorun yok.
kıllık yapan abilerimiz wwwroot içindeki dosya dizinlerin ve split ayarları. şöyle ki;
şimdi sen wwwroot altında dediğin scripti bi klasöre attın ya (ki böyle değilse, burda anlattıklarım sana çözüm olmayacak, böyle olduğunu düşünerek yazıyorum) , o klasörün (ki sunucuda site olan şeyler) özel hata sayfalarını (custom errors) kısmını ayarlamalısın.
misal scripti cart diye bi klasöre kurdun. cart klasörünün özelliklerindeki özel hata sayfaları kısmında, 404 olan yeri url seçip yoluna /cart/404.asp yazacan. (veya 404.asp bi alt klasördeyse onu da ekle)
bi de split olayı var. bu tek başına işe yaramazsa (ki yola göre yarar aslında, ben sorunsuz çalıştırıyorum), split kodun / kısımları bölüp alırken ekstradan bi split daha çıkar. yani, 3. değil 4. splite falan ayarlaman gerekebilir.
aslında, scripti direk olarak wwwroot altına atıp, iis de default web site ayarlarından özel hata sayfalarına /404.asp eklersen (yani alt klasörlere girmezsen, hiç kafan ağrımaz.)
not: sorunun bu olduğunu farz ederek cevap yazdım. bu değilse bu cevap işine yaramayabilir.
bi not daha : local yerine webde sunucuna atarsan , sadece özel hata sayfalarından 404.asp yi göstermen yeterli olur. suncunda bi alt klasöre atarsan, bu sefer dikkat etmen gereken splitteki / seçimini kaydırman olacak, ekstra bi / çıktığı için.
neyse, kafanı allak ve bullak manyağı yapmayım ben.